La Liga

A Valencia elvette Falcaóék féléves veretlenségét

A Valencia feszült hangulatú, kevés helyzetet hozó találkozón 2-0-ra legyőzte a vendég Atlético Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának slágermérkőzésén.

A forduló legnagyobb rangadóját rendezték a Mestallában, ahol az ügyeletes bronzérmes a Barca-Real páros egyetlen valós kihívóját, a csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a második helyen álló Atlético Madridot fogadta.

Az Atlético történetének legjobb rajtját az 1995/96-os idényben produkálta, amikor is - a mostani csapathoz hasonlóan - nyolc győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a bajnokságot. Ezt múlhatták volna felül most, de nem bírtak a hazai pályán március óta veretlen Denevérekkel.

A győztes gólt a Valencia ügyeletes gólvágója, Roberto Soldado szerezte a 20. percben: jobbról, hét méterről varázslatos mozdulattal talált a hálóba (1-0). A rendkívül feszült hangulatú rangadón a hazaik edzőjét, Mauricio Pellegrinót a 40. percben elküldték a kispadtól. A folytatásban próbálkozott az Atlético, a második félidő elején Arda Turan bombáját ujjhegyel tolta a kapu fölé Diego Alves, de a játék helyett egyre inkább a parázs indulatok uralták a meccset. Radamel Falcao - akinek csúnyán felszakadt a szemöldöke az első felvonásban - ezúttal nem tudott segíteni csapatán. A hosszabbítás ötödik percében a Valencia sokadik veszélyes kontrája végleg eldöntötte a három pont sorsát: Feghouli ugratta ki Nélson Valdézt, aki az ötös bal sarkáról a kapuba gurított (2-0). A Matracosok - minden sorozatot tekintve - április 11. után kaptak ki ismét, a tabellán elszakadtak a Barcelonától, három pont a hátrányuk. A hazaiak megszilárdították helyüket a középmezőnyben.

Primera División, 10. forduló:
Valencia-Atlético Madrid 2-0 (1-0)
gólszerző: Soldado (20.), Valdéz (90+5.)
kiállítva: Ricardo Costa (90. - Valencia)
 
Korábban:
Real Madrid-Real Zaragoza 4-0 (2-0)
FC Barcelona-Celta Vigo 3-1 (2-1)
Málaga-Rayo Vallecano 1-2 (0-1)
 
Vasárnap játsszák:
Real Sociedad-Espanyol 12.00
Deportivo La Coruna-Real Mallorca 16.00
Osasuna-Real Valladolid 17.50
Granada-Athletic Bilbao 19.45
Sevilla-Levante 21.30
 
Hétfőn játsszák:
Getafe-Real Betis 21.30