Indiai Nagydíj

Alonso a mérnöklegenda Neweyval is küzd

A Forma-1-es Indiai Nagydíj időmérő edzésén ötödik helyen végzett Fernando Alonso szerint nem a vb-pontversenyben előtte álló Sebastian Vettel az egyetlen ellenfele, a német autóját tervező Adrian Neweyval is meg kell küzdenie.

Alonso a világbajnoki versengésben hatpontos hátrányban van Vettel mögött, és mivel a Red Bull versenyzője nyerte az időmérőt, hatalmas az esélye arra, hogy növelje a különbséget.

"Jelen pillanatban nem csak Sebastiannal küzdünk. Mondhatjuk, hogy Neweyval is meg kell birkóznunk. Ez nem könnyű, főleg szombaton, de vasárnaponként, a futamokon általában versenyképesebbek vagyunk" - mondta a spanyol.

Fernando Alonso a Ferrari boxában a Forma-1-es Indiai Nagydíjon 2012-ben.

A Ferrari pilótája szerint vasárnap minél hamarabb közel kell kerülnie riválisához.

"A lehető leghamarabb meg kell előznünk a McLareneket, és nyomást kell helyeznünk a Red Bullokra, hogy várhassunk tőlük valamilyen hibát. Gondokat a boxutcában, a megbízhatósággal vagy valamit. Ha el tudnak menni az elején, és futnak egy sima versenyt, az nagyon rossz lenne számunkra" - próbált jósolni a futamra a spanyol pilóta.

Azon, hogy mindkét Red Bull és mindkét McLaren elé és Felipe Massa elé került az időmérőn, nem lepődött meg.

"Bármennyire is csalódástkeltőnek tűnik, most itt van a helyünk, és ezért is küzdeni kell. A Force Indiák és Kimi (Räikkönen) elég gyorsak voltak, úgyhogy akár a 8-9. helyre is kerülhettünk volna. Jó kezdési pozíció ez a holnapi futamra" - zárta gondolatait Alonso.

A vasárnap 10:30-kor kezdődő futamról élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!