Olasz Nagydíj

Örülök, hogy közelebb kerültem Alonsóhoz - Hamilton

A McLaren versenyzője, Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíjat a Sauber mexikói pilótája, Sergio Pérez és a ferraris, a 10. helyről indulva is a dobogóra férő Fernando Alonso előtt.

A világbajnoki pontversenyben vezető Alonso szombaton egy technikai hiba miatt végzett az időmérő edzés utolsó szakaszának utolsó helyén, így bravúrosnak tekinthető, hogy 15 pontot tudott szerezni a futamon, de Hamilton így is boldog volt azzal, hogy győzelmével tíz egységet tudott hozni egykori csapattársán.

"Fantasztikus érzés itt lenni, nagyon örülök, hogy ilyen fantasztikus közönség előtt sikerült nyernünk. Fernando egy kétszeres világbajnok, úgyhogy nagyon örülök, hogy sikerült közelebb kerülni hozzá" - mondta a brit.

Sergio Pérez, Lewis Hamilton és Fernando Alonso a dobogón a Forma-1 Olasz Nagydíján Monzában 2012-ben.

A sauberes Pérez még nagyobbat robbantott, mint Alonso, hiszen remek taktikájának köszönhetően a középmezőnyből ért fel a második helyre.

"Nagyon szép nap ez számomra és a csapatom számára is. Eltart egy ideig, hogy ezt felfogjam, felfogjuk, ami történt. Ennyi ember előtt egészen különleges sikert arattunk. A futam elejére a kemény keveréket választottuk. Azon jó sokat mentem, későn cseréltünk kereket, aztán a közepes keveréken pedig nagyon jól ment az autó" - nyilatkozta boldogan a dobogón a mexikói versenyző.

A szombaton még érthetően bosszús Alonso is elégedett volt a futam után: "Nehéz verseny volt a 10. helyről, de tudtuk, hogy miénk a leggyorsabb autó a hétvégén, és mindent megtettünk, hogy sikerüljön jó eredményt elérnünk. A tegnapi rossz időmérő edzés ellenére jó futamunk volt, és így szeretnénk folytatni a továbbiakban is" - mondta a pilóta, aki külön köszöntötte az olasz szurkolókat, akik kilátogattak a Ferrari hazai pályájának számító Autodromo di Monzára.