Manchester United

Ferguson 1000. bajnokijára készül a Southampton ellen

Sir Alex Ferguson vasárnap, a Southampton elleni Premier League mérkőzésen ünnepli ezredik bajnokiját a Vörös Ördögök élén. A szakvezető 1986 óta áll a Manchester United alkalmazásában, de még mindig ugyanolyan lelkesedéssel végzi munkáját, mint a kezdetekkor.

"Megannyi remek játékos dolgozott a kezem alatt a Manchester Unitednél, óriási öröm és megtiszteltetés volt velük együttműködni. Nincs jobb érzés annál, mint amikor beállok autómmal az edzőpálya parkolójába és tudom, hogy néhány órát velük és az edzői stábbal tölthetek" - mondta Daily Mailnek a skót menedzer, aki jelenleg is olyan játékosokkal foglalkozhat, mint Wayne Rooney vagy Robin van Persie.

Ferguson már 71. életéve felé közeledik, kortársai között köztiszteletnek örvend, s van némi rálátása is a sikeres receptre: "Soha nem próbáltam senkit sem utánozni. Nem olvastam könyveket, mindig önmagam szerettem volna lenni, és a saját utamat jártam. Ha tanácsot kellene adnom fiatalabb kollégáimnak, az lenne, nem elég, hogy tanuljanak hibáikból, hanem vizsgálják meg miért követték el őket."

Sir Alex Ferguson mindig kiállt saját elképzelései mellett

A Manchester United élén Ferguson 12 angol bajnoki címet, öt FA-kupát, négy Ligakupát és két Bajnokok Ligája trófeát nyert. Amennyiben vasárnap győz csapatával a Southampton ellen, 599. győzelmét arathatja mindössze 233 döntetlen és 168 vereség mellet a Premier League-ben. 

A szakvezető azonban nem dramatizálja túl a mérkőzés jelentőségét: "El sem tudom képzelni meddig leszek még a klubnál, s az ezredik meccsemre sem készülök semmi kivételessel. Lehet, hogy különleges alkalom, számomra azonban csak egy újabb meccs, melyet meg szeretnék nyerni" - nyilatkozta a menedzser.