Tereprali

A 2010-es világbajnok is ott lesz a győri Vk-futamon

  • B. Molnár László

Immár szinte minden készen áll arra, hogy ismét összecsaphassanak egymással a terep-rallye legjobbjai augusztus 23. és 26. között a Győr mellett kijelölt vadonatúj pályákon a 2012-es HunGarian Baja FIA Világkupa futamon. Elképesztő mezőny várható a motorosok és a quadosok mezőnyében: előbbieknél legyen elég csak a 2010-es világbajnokot, a francia David Casteu-t, a quadosoknál pedig honfitársnőjét, az idei Világkupa-sorozatot vezető Emma Clairt említeni.

A korábbi világbajnok  jelenléte ellenére sem lesz teljes a motorosok mezőnye, hiszen sajnos a tavalyi Európa-bajnok, az olasz Andrea Brunod a lengyel Baja Carpathián az életét veszítette, és egy súlyos sérülés miatt lesz egy neves magyar hiányzó is: a hazai közönség nem találkozhat a Motoros Baja Európa-Bajnokság éllovasával, az XLavina-Pap Motorsport kiválóságával, Horváth Lallerral.

"Az elmúlt héten megrendezett magyar bajnoki futamon egy elmért féktávot követően Laller átesett egy csatornán, és ugyan minden erejét összeszedve kimotorozott a szakaszról, de később kórházba kellett szállítani, ahol kiderült, hogy eltört a medencecsontja. Mivel ez hosszabb kihagyást igényel a teljes felépülésig, mindenképpen ki kell hagynia a Hungarian Baját. Lallernak az egész szervezőcsapat nevében mielőbbi jobbulást, és sok türelmet kívánunk. Visszavárunk Bajnok!" – fogalmazott Garamvölgyi Zoltán, a rendezvény főszervezője.

A quadosok mezőnye sem szűkölködik klasszisokban. Egyrészt már korábban jelezte részvételét a többszörös Dakar-induló uruguayi Luis Henderson, a spanyol Quadtro Team élversenyzője, Oscar Romero. Ám az igazi szenzációt nem ők, hanem egy szélvészgyors hölgy jelentheti majd az augusztus 23. és 26. közötti versenyen. Ő nem más, mint Emma Clair, aki vezeti a FIM Quad Világkupát.

"Emma egy kedves és nagyon szimpatikus, ugyanakkor veszélyt nem ismerő, szélvészgyors hölgy, aki a versenyzés mellett egyébként a marokkói terep-rallye verseny szervezője egyben. Ő kaphatja a legelőkelőbb rajtszámot a quados mezőnyben, azaz huszonegy férfi fogja üldözni őt, és mindent elkövetnek majd, hogy megelőzzék" – árulta el Garamvölgyi.