Román foci

Vass Ádámék emberhátrányban is győztek az Otelul Galati otthonában

A román labdarúgó bajnokság első osztályának (Divizia A) negyedik fordulójában Vass Ádám csapata, a CFR Cluj az Otelul Galati együtteséhez látogatott. A kolozsváriak a mérkőzés elején vezetést szereztek, majd ugyan egy horrorisztikus szabálytalanságot követően több, mint egy órát emberhátrányban játszottak, végül megnyerték az összecsapást.

A vendégek, akiknél a magyar középpályás a kispadon kezdett, jól kezdték a meccset, mert a 7. percben büntetőhöz jutottak, melyet Muresan értékesített. A félidő derekán azonban a gólszerző hatalmas fegyelmezetlenséget követett el: rettentően csúnyán megtaposta a szlovén Stromajer bokáját, amiért kiállították. (A szabálytalanság megtekinthető, de csak erős idegzetűeknek ajánlott.)

Emberhátrányban beszorultak a kolozsváriak, s mivel védekezni kellett, Vass Ádámot is pályára küldte edzője a 35. percben. A kapujukra nehezedő hatalmas nyomást azonban sokáig nem bírták a vendégek, mindössze három perccel később kapituláltak, amikor a francia Inkango elgurította a labdát Felgueiras kapus mellett.

A szerb védő, Milan Perendija (55) sem tudta megakadályozni csapata vereségét a Cluj ellen

A második félidő elején aktívabb volt a Cluj, s az 52. percben újból vezetéshez jutott: a védők képtelenek voltak felszabadítani a tizenhatos előterében, Ronny lecsapott a labdára és laposan a rövid alsó sarokba lőtt.

A játékrész hátralévő idejében az Otelul Galati fejvesztve rohant előre az egyenlítés érdekében, de Stromajerék mindent kihagytak.

A Cluj győzelmével a Dinamo Bukarest mérkőzéséig mindenféleképpen a dobogón tanyázhat, az Otelul Galati pedig a középmezőnyben található.

Közvetlenül a lefújás előtt szintén történt egy sajnálatos eset, akkor a hazaiak két védője, Sergiu Costin és Cristian Sarghi fejelt össze. Utóbbi húzta a rövidebbet, még a lefújást követően is a földön feküdt és erősen vérzett. Kórházba szállították, kedden már kiengedik, de felépülése hosszabb időt vesz igénybe. (Videó az esetről itt található.)

Divizia A, Románia
4. forduló, eredmény
Otelul Galati-CFR Cluj 1-2 (1-1)
Gólszerők: Inkango (38.) ill.: Muresan (7., 11-esből), Ronny (52.)
Kiállítva: Muresan (23.)