Átigazolás

Vass Ádámot a Slask Wroclaw orvosai vizsgálják

A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi kiírását bronzérmesként záró Slask Wroclaw hivatalos honlapján jelentette be, hogy Vass Ádám a klubnál tartózkodik.

A magyar válogatott középpályás csütörtökön orvosi vizsgálaton vesz részt az együttesnél, miközben a csapat vezetői és a játékos ügynöke a szerződés részleteiről tárgyalnak.

Vass augusztus elején közös megegyezéssel felbontotta eredetileg 2015 júniusáig érvényes szerződését a CFR Kolozsvárral, így szabadon igazolhatóvá vált. Amint arról a hatharom.com beszámolt, a 24 esztendős futballista ezután Olaszországba utazott, a Serie B-ben újonc Latina Calcio ugyanis konkrét ajánlatot tett érte. A 2007 és 2012 között Bresciában szereplő Vass és az itáliai gárda nem jutott egyezségre, így a játékos hazatért, és nevelőegyesületével, a Ferencvárossal edzett. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a tizenegyszeres válogatott végül a zöld-fehéreknél folytatja, a népligetiek meg is tették ajánlatukat Vassnak, aki azonban külföldre vágyik, ezt megkeresésünkre korábban Paunoch Péter menedzser is elismerte.

Ha a wroclawiakkal sikerül megállapodni, Vass a lengyel bajnokság tavalyi bronzérmesénél folytathatja, amely nyáron az Európa Ligában is szerepelt. A montenegrói Rudar Pljevlja és a belga Club Brugge búcsúztatása után a spanyol Sevilla jelentette a végállomást a katonacsapat számára. A Slask hat fordulót követően csupán kilencedik az Ekstraklasa tabelláján, vagyis ráfér az erősítés Stanislav Levy csapatára.

Akár az is előfordulhat, hogy a szerződés aláírása és az adminisztratív teendők elvégzése után Vass a másik lengyelországi légiósunk, Lovrencsics Gergő együttese ellen debütálhat új munkaadójánál, szeptember 14-én ugyanis a Lech Poznan látogat az impozáns wroclawi arénába.

[1467878] 2013-09-14 18:00:00 Slask - Lech Poznanx;