Légiósok

Bajner Bálint remekelt a Dortmundban, Gera Zoltán gólpasszt adott

Bajner Bálint két gólt szerzett a Dortmund második csapatában a német harmadosztályban, míg a Gera Zoltán gólpasszal villant az angol labdarúgó Premier League-ben.

Gera döntetlent érő gólpasszt adott

ANGLIA

Gera Zoltánt a 80. percben csereként lépett pályára a West Bromwich Albionban a Hull City ellen és meghálálta a bizalmat. Hat perccel később döntetlent érő gólpasszt adott, így a birminghamiek négy elbukott meccs után szereztek ismét pontot a Premier League-ben. 

A másodosztályban Varga József végig pályán volt a Middlesbrough-ban, amely 2-0-ra nyert a Millwall otthonában a 21. fordulóban. Bogdán Ádám sérülése miatt továbbra sem kaphat szerepet a Boltonban, 1-1-re zártak a Charltonnal.

NÉMETORSZÁG

Huszti Szabolcs eltiltás miatt kihagyta csapata, a Hannover utolsó 2013-as bajnoki mérkőzését. A magyar légiós egy hete Nürnberg ellen megkapta ötödik sárga lapját, legközelebb január 25-én, a Wolfsburg ellen léphet pályára a Bundesligában. Az öt mérkőzés óta gólképtelen Szalai Ádám ezúttal sem talált a hálóba, és húsz perccel a vége előtt lecserélték a Nürnberg ellen. A Schalke 0-0-ra zárt. 

A német másodosztályban Stieber Zoltán végig pályán volt a Greuther Fürthben, amely otthon 1-0-ra verte az Aalent. Korcsmár Zsolt a 84. percben csereként állt be a hazai együttesbe. Sváb Dániel a cottbusi kispadon maradt, 1-0-ra kikaptak a Paderborntól, míg Király Gábor végig játszott az 1860 Münchenben, 2-2-re végeztek az FSV Frankfurttal.

Bajner duplázott a Stuttgart ellen

A német harmadosztályban Nagy Dániel a 77. percben csereként állt be az Osnabrückbe, 2-0-ra kikaptak Chemnitzertől, míg Bajner Bálint a szünetben kapott szerepet a Dortmund második csapatában, és két gólt szerzett a Stuttgart B ellen. A magyar légiós pazar teljesítményének köszönhetően a dortmundiak 2-1-re nyertek.

OLASZORSZÁG

A Padova Laczkó Zsolttal a kezdőcsapatban 1-0-ra kikapott Pescarában az olasz másodosztály 19. fordulójában. Feczesin Róbert a cserék között maradt a vendégeknél. A Carpi kapuját Kovácsik Ádám védte a Palermo elleni hazai mérkőzésen, és 1-0-ra nyertek.

HOLLANDIA

Bodor Boldizsár végig pályán volt a Bredában, amely 1-0-ra verte otthon a Cambuurt az Eredivisie 18. fordulójának meccsén. A hazaiaknál az aktív pályafutását rákbetegség miatt ideiglenesen szüneteltető Fülöp Márton nem került a keretbe. Németh Krisztián, a Roda magyar válogatott támadója sérülése ellenére vállalta a játékot az Ajax elleni hazai bajnokin, de csak 33 percet tudott a pályán tölteni, kényszerűségből ekkor kellett lejönnie. Csapata 2-1-re kikapott. Otigba Kenneth eltiltás miatt hiányzott a Heerenveen kezdőcsapatából, 5-1-re nyertek az AZ Alkmaar otthonában.

BELGIUM, FRANCIAORSZÁG

A Genk a sérült Köteles László nélkül 1-0-re kikapott a Cercle Bruges otthonában a belga élvonal 20. fordulójában. A magyar kapus együttese az ötödik helyen áll. Az Oostende nem számolt Vass Ádámmal, a gárda 2-2-re végzett nyert a Waregem vendégeként.

A francia másodosztályban a kiesés ellen küzdő Chateauroux 3-1-re verte otthon a Lavalt, Filkor Attila az 52. percben állt be a hazaiaknál.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS, IZRAEL

Az Olimpiakosz nem tud hibázni, sorrendben 12. győzelmét aratta a görög élvonalban, ezúttal 5-0-ra nyert az Apollon Szmirnisz otthonában a 17. fordulóban. A vendégeknél Megyeri Balázs a cserék között maradt, a pireuszi gárda tíz ponttal vezeti a tabellát. 

Cipruson Leandro Almeida a 76. percben lépett pályára az Omonia Nicosiában, amely 3-2-re győzött az Anortoszisz ellen. Hrepka Ádámot a 78. percben lecserélték, csapata, a Bnei Jehuda 1-0-ra kikapott az Ashdodtól az izraeli bajnokság 14. fordulójában. A magyar csatár együttese utolsó helyen áll.