Átigazolás

Hazatért a Valencia török középpályása

Mehmet Topal 4,5 millió euróért a Fenerbahce együtteséhez igazolt - írja a Marca. A török középpályás a legutóbbi két szezont a Valenciánál töltötte, most pedig négyéves szerződést írt alá az isztambuliakkal. Topal a spanyolországi kitérőt megelőzően a Fener ősi riválisánál, a Galatasaraynál futballozott.

Már csak az orvosi vizsgálat van hátra, hogy hivatalosnak tekinthető legyen a török Mehmet Topal átigazolása Valenciából a Fenerbahce csapatához. A 26 éves középpályás 2010 nyarán költözött Valenciába, ahol 43 mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett. Előtte hazájában a Dardanelspor és a Galatasaray együttesében futballozott, mostantól pedig Isztanbul másik élcsapatát fogja erősíteni. A Szüper Lig legutóbbi ezüstérmesét elhagyta Emre Belozoglu (az Atlético Madridhoz igazolt), a helyére mindenképpen akartak új játékost igazolni.

Mehmet Topal a Fenerbahce mezében

A válogatott játékos Isztambulba költözése kapcsán elmondta, nagyon boldog, hogy ismét hazájában futballozhat és készen áll arra, hogy a lehető legjobb tudása szerint segítse a sárga-kékeket. Topal elismerte, hogy klubváltásának egyik legfőbb oka, hogy a Fenerbahce színeiben pályára léphet a Bajnokok Ligájában is a következő idényben.