Moto GP

Valentino Rossi még két évig versenyezni akar

  • VNA

Casey Stoner ugyan a szezon végén befejezi motoros karrierjét, Valentino Rossi azonban még két évig maradna a Moto GP mezőnyében.

Az ausztrálok kétszeres világbajnokának, Casey Stonernek meglepő csütörtöki bejelentése után az újságírók a kilencszeres világbajnok Valentino Rossit is megkérdezték arról, hogy meddig szeretné még folytatni a motorozást. „A következő két évben még mindenképpen részt szeretnék venni a Moto GP kategória versenyein” - nyilatkozta a kérdésről Le Mansban, a vasárnapi Francia Nagydíjra készülve Rossi.

„Nem tudom, hogy honnan származhatnak a visszavonulásomról spekuláló hírek, hiszen sohasem beszéltem arról, hogy szeretném befejezni a motorozást” - tette hozzá a Ducatival versenyző 33 éves Rossi, aki tavaly - rendkívül sikeres karrierje során először - győzelem nélkül zárt egy szezont, ráadásul a pódiumra is csupán egyszer állhatott fel. Az idei éve sem indult jól az olasz motorosnak, hiszen az eddig három versenyen a dobogó közelébe sem tudott kerülni, legjobbja a portugáliai versenyen elért hetedik helyezés. Vélhetően a sportbeli eredmények elmaradása vezethetett a „Doktor” becenévre hallgató Rossi visszavonulásáról szóló pletykáknak, amelyet most maga az érintett cáfolt határozottan.