Motosport

Gyutai Adrián futamgyőzelemmel kezdett az Alpok-Adria szezonnyitóján

  • MetalCom-Adrenalin H-Moto Team
Címkék:
megosztom

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője, Gyutai Adrián fantasztikus teljesítménnyel, közel 40 másodperces előnnyel magabiztos győzelmet aratott a 2012-es Alpok-Adria Bajnokság idénynyitó futamán, a SlovakiaRingen. A 125 GP kategóriában induló tehetség a futam leggyorsabb körideje címet is magáénak tudhatja. A 21 éves motoros három hét múlva a csehországi Brnóban folytathatja a száguldást, és gyarapíthatja pontjainak számát.

Gyutai Adrián futamgyőzelemmel kezdett az Alpok-Adria szezonnyitóján

Nem a legjobban kezdődött ugyan a hétvége az Alpok-Adria Bajnokság 125GP kategóriájában induló Gyutai Adrián számára, hiszen a pénteki első szabadedzést egy új alkatrész meghibásodása miatt a tervezettnél hamarabb kellett befejeznie, míg a szombat délelőtti időmérőn hatalmasat esett. A bukás következtében még a versenyen való részvétele is kérdésessé vált, azonban a remek szerelői gárdának köszönhetően összerakták a motort, amellyel Adrián előbb a pole pozíciót szerezte meg, majd futamgyőzelmével megkoronázta hétvégi teljesítményét.

„Boldog vagyok, hogy sikerült a dobogó legfelső fokára állnom, annak ellenére, hogy nem kezdődött számomra túl jól ez a hétvége. A versenyre azonban minden összeállt, és a pole pozícióból rajtolva végig kézben tudtam tartani az események alakulását. Egyedül a rajtnál ragadtam be egy kicsit, ám a második kanyarban már az élre álltam, és onnantól kezdve stabil időket motorozva megnyertem a futamot. Köszönetet kell, hogy mondjak a csapatomnak, a családomnak és a támogatóimnak, hiszen nélkülük ez a siker nem jöhetett volna össze”- mondta a szezonnyitó futamot követően Gyutai Adrián, aki sikerével a bajnokság élén áll 27 ponttal, mivel az első helyért járó 25 ponton kívül a pole pozícióért és a versenyben elért leggyorsabb körért is egy-egy pontot kapott.

 

megosztom