Autósport

Jól esik, hogy elismerték a munkám, már tervezem a jövőt! - Ferjáncz Attila

Címkék:
megosztom

Nemzeti Sportszövetség idén a Gödöllői Királyi Kastélyban tartotta immár hagyománnyá vált díjátadó gáláját, amelyen a magyar autósport hazai legendája, Ferjáncz Attila is elismerésben részesült. Az örökös bajnok az „NSSZ - A Magyar Sportért” Különdíjat vehette át. Az egykori versenyző elmondta, megtiszteltetés, hogy ismét elismerték a nem olimpiai sportágakért végzett munkáját.

A magyar autósport örökös bajnoka ezúttal a „NSSZ - A Magyar Sportért” Különdíjat kapta meg.

A magyar sport történetében immár nem múlhat el a február a a Nemzeti Sportszövetség - NSSZ - díjátadó gálája nélkül. Az idei eseményen, melyre a Gödöllői Királyi Kastélyban került sor, az NSSZ elnöke, dr. Gémesi György elnök köszöntőjében kiemelte, az általuk átadott elismerések szakmai díjak, így ha valaki
kitüntetésben részesül, akkor annak a szakmai munkáját éppen a sportolók ismerik el.

A gálán a magyar autósport örökös bajnoka, az 1998-ig aktívan versenyző Ferjáncz Attila - pályafutása során két Európa-bajnoki bronzérmet, 23 eb-futamgyőzelmet, 32 OB győzelmet (ebből 29 rali, 3 hegyi bajnokság) szerzett, míg az év magyar autóversenyzőjének 1972-ben, 1974-1982 között, 1986-ban és 1987-ben választották – is elismerésben részesült: megkapta az „NSSZ – A Magyar Sportért” Különdíjat. Az MNASZ örökös tiszteletbeli elnöke már harmadszor részesült magas szintű állami kitüntetésben, ugyanis 1981-ben
a Sportérdemérem arany fokozatát, 2000-ben kimagasló pályafutása elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezzel a különdíjjal is elismerik azt a munkámat, melyet évek óta végzek a nem olimpiai sportágak szekciójában. Aki ismer, az tudja, sosem ülök a babérjaimon, most is már a jövőt tervezem, mert remélem, számítanak rám a hazai sportvezetők az elkövetkező időszakban is” – fogalmazott Ferjáncz Attila.

megosztom