Nyilatkozat

Barátja szerint Maradona a Napoli kispadjáról álmodik

Bruno Goirdano, a Napoli és az olasz válogatott korábbi csatára szerint Diego Maradona edzőként térne vissza egykori sikerei helyszínére.

Semmi kétség nem férhet hozzá, hogy az Isteni Diego pályafutása legszebb éveit töltötte az olasz városban. Maradonát 1984 nyarán 6,9 millió fontért - akkor világrekordot jelentő összegért -  vásárolta meg az SSC Napoli, ahol hamar megtalálta a helyét. A csapat története eddigi két Serie A-elsőségét is nagyrészt Maradonának köszönheti, de egy kupa-, és egy Szuperkupa-győzelem mellett a legnagyobb szenzációt az keltette, mikor az UEFA-kupa serlegét is sikerült elnyernie az itáliai csapattal. Hét olaszországi szezonja alatt 258 mérkőzésen 115 gólt szerzett, egyszer pedig a gólkirályi címet is elnyerte.

Ugyan Maradona játszott még a Barcelonában és a Boca Juniorsban is, klubszinten a Napoli jelentette számára a csúcsot.

Bruno Goirdano, a Napoliban egykor együtt játszott Maradonával, és azóta is jó barátként tekintenek egymásra. A Calciomercato-nak nyilatkozva Goirdano arról beszélt, hogy egykori csapattársa örömmel térne egyszer vissza Nápolyba.

"Maradona arról álmodozik, hogy visszatér a Napolihoz. Nagyon jó edző vált belőle, megérdemli, hogy egy európai topcsapatot irányítson" - mondta az olasz, majd hozzátette: "Diego rengeteget fejlődött, minden részletre odafigyel, naponta öt-hat órát tölt a futballpályán. Rendszeresen nyomon követi a Napoli meccseit, Lavezzi pedig az egyik kedvenc játékosa."

Maradona jelenleg az egyesült arab emirátusokbeli Al-Waszl csapatát vezeti, de alakulata csak az ötödik helyen áll a bajnokságban, és mivel a vezetők nem teljesítették az argentin átigazolási követeléseit, alighanem hamarosan elhagyja a közel-keleti csapatot. Ezen megbízatása előtt az argentin nemzeti csapat élére is kinevezeték, de miután a 2010-es világbajnokságon elbuktak a negyeddöntőben Németországgal szemben (0-4), leváltották posztjáról.