Superstock

Győrfi Alen egy 19. hellyel búcsúzott a szezontól

megosztom

Az Adrenalin H-Moto Team motorosa hét pozíciót javítva a 19. helyen fejezte be az idényzáró futamot Portimaóban.

A hétvégén Portimaóban fejeződött be a 2011-es Superbike világbajnokság, melynek keretein belül ismét rajthoz állt Győrfi Alen a Superstock 1000-es sorozatban. Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője és szerelői kicsit változtattak a Honda beállításain, és ennek köszönhetően Alen az utolsó futamon a legjobb húszban végzett: a 26. helyről rajtolva lett a 19. A bajnokságban végül pontot ugyan nem szerzett a 21 éves motoros, de első szezonja az ezres kategóriában a tapasztalatok gyűjtéséről és a pályák megismeréséről szólt. 2012-ben viszont egyértelmű a versenyző és a csapat célja: a sorozatos pontszerzés mellett a középmezőny élén végezni.

Győrfi Alen a 19. helyen végzett

A motorsport egyik legmodernebb és legszebb pályáján, Portimaóban zárta az idei szezont a Superbike világbajnokság mezőnye. A Superstock 1000-es sorozatban induló Győrfi Alen a reggeli bemelegítő edzésen tovább javította több mint két tizeddel az addigi legjobbját – 1:49.895 –, amivel már fél másodpercre megközelítette a huszadik helyezett idejét. A beállításokon még finomítottak a csapat szerelői, és a jó rajtban bízva várták a csodálatos időjárás mellett megrendezett zárófutamot.
„Azt már a warm up alatt éreztem, hogy a beállításokon jól sikerültek a változtatások, és mielőtt elrajtoltam volna, ismét finomítottunk a futóművön. Ennek eredményeként nagyon jól kaptam el a rajtot, és egészen a 20. helyig jöttem fel, ám jött egy kisebb hiba, és máris visszaestem a 23. pozícióba. Kezdhettem elölről a felzárkózást” – idézte fel a verseny első körében történteket Alen.

Az Adrenalin H-Moto Team motorosa végre jó tempót tudott menni, sőt a verseny közepére már az addigi legjobb idejénél is egy másodperccel gyorsabbnak bizonyult. Már-már úgy tűnt, hogy megint nem tud húszon belülre kerülni, amikor elkezdődött az idei bajnokság utolsó köre.
„A gumijaim már teljesen elkoptak, ám egyszerűen nem törődtem ezzel. Húztam a gázt, és a csúszkáló motorral is képes voltam előzni, és a végén, ha csak egy tizeddel is, de egy Ducatit megelőzve a 19. helyen fejeztem be a futamot. Nagyon örültem a helyezésemnek, hisz a versenyen mutatott formámra és az idei szezonban megszerzett tapasztalataimra építhetek a jövő évben” - fogalmazott a 21 éves motoros.

Megcsináltuk! – ez volt az első gondolata Alen leintésének pillanatában Kelemen Krisztiánnak, az Adrenalin H-Moto Team csapatvezetőjének. A menedzser úgy érzi, hogy a magyar gárda – Nagy Győző, Bán Róbert, Gyevi Tibor és természetesen Győrfi Alen – bebizonyította első évében, hogy igenis van helyük ebben a sorozatban.

„De jó kimondani, hogy egy magyar tehetség beérett arra, hogy a 2012-es évben akár merész álmokat is szövögessen a Superbike világbajnokság egyik sorozatában. Amikor elkezdtük a közös munkát, álmodni sem mertem volna, hogy megcsináljuk. Ebben az évben támogatóink azt kérték tőlünk, hogy a pályákat megismerve próbáljunk meg minél többször a legjobb húsz körül végezni, hogy jövőre már sorozatban pontokat szerezhessünk. Sikerült, és ez egy mérföldkő a csapat, Alen és az én életemben is” - jelentette ki Kelemen Krisztián, aki az egész hétvége alatt tárgyalt motorosa jövőjéről. Immár nem titok, hogy két alakulat is felfigyelt Alenre, és mindkét csapat még ebben az évben lehetőséget biztosít a magyar fiú számára.

„Egy Kawasakival és egy Ducatival menő csapat teszten szeretné kipróbálni, mire lenne képes Alen az ő motorjukkal, sőt az előbbi gárda azt tervezi, hogy egy versenyen is elindítaná az olasz bajnokságban” - árulta el a menedzser.

A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)
1. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 19:31.819,
2. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad Italia Superstock BMW S1000 RR) 19:39.838,
3. Sheridan Morais (dél-afrikai, Lorenzini by Leoni, Kawasaki ZX-10R) 19:39.934,
4. Bryan Staring (ausztrál, Team Pedercini, Kawasaki ZX-10R) 19:40.183,
… 19. Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 20:11.061.
megosztom