Motorsport

Világsztárok a Hungaroringen

Címkék:

A július 31-én sikeresen megrendezett 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj után immár másodszor vehetik birtokukba a motorosok a Hungaroringet. Két nap alatt két rendezvény, ráadásul a pénteki – immár szokásosnak nevezhető – Motoros Nyílt Napot követően augusztus 20-án igazi ünnep várható a mogyoródi pályán. A magyar motorsport utánpótlási akcióját felkarolva, a Hungaroringen olyan világsztár versenyzőkkel találkozhatnak az érdeklődők, mint a 2007-es világbajnok, Talmácsi Gábor, a múlt héten, Brno-ban futamot nyerő Andrea Iannone, a 125-sök között a cseh ringen és a világbajnoki pontversenyben is második Johann Zarco. Szintén jelen lesz a magyar élvonalat képviselő, a Superbike világbajnokság keretein belül versenyző Team Hungary Toth két kiválósága, ifjabb Tóth Imre és Németh Balázs, vagy a 2007-ben Európa-bajnok, jelenleg a Superstock 1000-es sorozatban induló Győrfi Alen.

A nemzetközi és a hazai motoros világ legjobbjai látogatnak ki szombaton a mogyoródi pályára a Honda-Talmácsi Napon

Ismét a motorosok vehetik birtokukba a Hungaroringet, és a száguldás szerelmesei mindjárt két napon át hódolhatnak a kétkerekű csodajárgányoknak. Előbb pénteken – augusztus 19. – az immár hagyománnyá váló Motoros Nyílt Napra kerül sor, majd másnap, augusztus 20-án kerül megrendezésre a Honda-Talmácsi Nap. Utóbbi rendezvényen nemcsak világsztárokkal és a hazai élmezőnnyel találkozhat a mogyoródi pályára kilátogatók, hanem szemtanúi lehetnek az első alkalommal megrendezendő magyar motoros utánpótlás nevelés tehetségkutatójának is.

"A Hungaroring számára mindig is fontos volt az, hogy a magyar motorsport is sikeres legyen. Pontosan tudjuk azt, hogy a jó szereplés alapja a megfelelő utánpótlás kinevelése, így számunkra természetes volt, hogy a kezdeményezés mellé állunk. Bízunk abban, hogy az egyetlen magyar gyorsasági motoros világbajnok, Talmácsi Gábor kezdeményezése hagyománnyá válik, és minden évben közösen adhatunk otthont ennek a rendezvénynek" – jelentette ki Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A szombati Honda-Talmácsi Napon egyébként több világsztár személyesen is jelen lesz, a kilátogatók autogramot kérhetnek tőlük, beszélhetnek velük, illetve közös fotók is készülhetnek. Hogy kik lesznek az esemény sztárvendégei? Például Andrea Iannone, aki egy hete megnyerte a Moto2 brnó-i futamát, vagy az a Johann Zarco, aki a cseh versenyen második lett, és a pontversenyben is a második helyen áll. Ugyanakkor szinte a teljes magyar élmezőny is ott lesz a Hungaroringen: a Superbike világbajnokság keretein belül induló, és sorozatban pontszerző helyen záró Németh Balázs és ifjabb Tóth Imre (Supersport 600), illetve a 2007-ben Európa-bajnoki címet szerző Győrfi Alen (Superstock 1000), valamint az a Kispataki Viktor, aki július elején pontszerzőként zárta a Superbike vb brnó-i versenyét, illetve a többszörös magyar bajnok Juhász Dávid. És persze az a Talmácsi Gábor, aki 2007-ben világbajnoki címet szerzett a 125-ös kategóriában.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvalósítani ezt a rendezvényt, melynek szeretnénk hagyományt teremteni és évről évre megrendezni, hiszen a magyar motorosportnak szüksége van tehetséges fiatalokra. Az én időmben ilyen lehetőség még nem volt, éppen ezért szeretném ezzel is segíteni az utánpótlást. Nagyon sok érdekes programmal várjuk az érdeklődőket, és mindenképpen javaslom, hogy aki ráér, aki itthon van, aki megteheti, jöjjön el, hiszen a belépés díjtalan. A hazai és külföldi motorversenyzők még egy közös motorozásra is kaphatóak voltak, így nem marad el a versenyhangulat sem. Szeretnék köszönetet mondani a Honda Hungary-nek, a Hungaroringnek és a Hungexponak, hogy a program mögé álltak, és közösen indíthattuk útjára ezt az egyedülálló kezdeményezést" – fogalmazott Talmácsi Gábor, aki már a pénteki nyílt napon is ott lesz a Hungaroringen, és jó tanácsokkal látja el a mogyoródi pályán száguldozókat.