Férfi kézi BL

Ezzel a tippel nyernénk a Veszprém BL-meccsén

A bakonyi csapat a dán GOG együttesével meccsel hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

Dán napokat tartanak férfi kézilabda kirakatcsapataink a Bajnokok Ligájában, a Szeged után a Veszprém is egy dán együttessel találkozik. A bakonyiak ugyanakkor hazaik pályán lépnek parkettre, ellenfelük pedig a GOG lesz. A fogadóirodák szerint toronymagasan a magyar gárdának áll a meccs, ugyanis a"H"-ra átlagosan kevesebb, mint 1.15-szörös pénzt fizetnének ki.

Csapathírek

A Veszprém jó formában várja a találkozót, a bakonyiak ugyanis a leállást követően mind a négy tétmeccsüket behúzták. Az NB I-ben a Csurgót 13, a Tatabányát három, majd szombaton a PLER együttesét szintén 13 góllal verték, így, valamint a Szeged botlásának köszönhetően könnyedén vezetik a bajnokságot.

A BL-be Portóban tértek vissza, ahol kiütéses, 14 gólos (!) sikert arattak, s végül 40-26 arányban győztek. Azon sikernek köszönhetően őrzik a harmadik helyüket a B jelű nyolcasban, az éllovas Barcelonától négy, míg a második helyezett Magdeburgtól (amely gárdával március elején Veszprémben találkoznak minden bizonnyal egy ki-ki meccsen) két egységgel vannak lemaradva.

További jó hír a csapat szimpatizánsainak számára, hogy a piros-fehéreknél az utóbbi meccseken nem volt hiányzó, s vélhetően ez hét közben is így lesz.

Összességében a dánok sem várják rossz formában a csütörtöki találkozót. Ugyan az Európa-bajnokság miatti szünetet követő első ütközetükön két góllal kikaptak az Aalborg otthonában a bajnokságban, viszont azóta kétszer is nyertek, a második Fredericiát például idegenben nyomták le, de így is csak a negyedik helyen tanyáznak a Handbold Ligaenben.

A BL-ben a Barcelona ellen hazai pályán könnyűnek találtattak (23-30 - igaz, az ötödik helyük a csoportban, s a továbbjutásuk nincs veszélyben, köszönhetően többek közt a sorsolásnak), viszont a hétvégén behúzták a Dán Kupát. Az elődöntőben a Fredericiát hosszabbítást követően nyomták le, a fináléban viszont taroltak, hét találattal (!) bizonyultak jobbnak az Aalborgnál.

Önbizalommal telve utazhatnak tehát a GOG játékosai Veszprémbe, a csapatból pedig a Dán Kupa elődöntőjében és fináléjában mindössze Rasmussen maradt ki, aki ugyanakkor a Barcelona ellen játszott bő egy héttel ezelőtt.

Mire érdemes fogadni?

A két csapat odavágóját meglepetésre a GOG együttese könnyedén, hat góllal (!), 36-30-ra még szeptember végén. A tavalyi szezonban viszont szoros meccseket vívtak a felek, Dániában a Veszprém (31-30), Magyarországon a GOG nyert egy góllal, utóbbi meccs pedig 73 gólt (!) hozott (36-37).

Közel egy éve komoly meglepetés volt a dánok bakonyi sikere, de most még nagyobb lenne, ugyanis perpillanat nagyobb a differencia a felek közt. Azonban a skandinávok ezúttal is felszabadultan léphetnek pályára, abszolút nem lesz veszítenivalójuk, a hétvégi kupasiker még jobban megdobhatja őket, míg a Veszprém győzelmi kényszerben van, így inkább gólok felé mennénk el fogadásügyileg.

Mindkét fél ugyanis gyors kézilabdát játszik, aminek köszönhetően rengeteg találat születik találkozóikon (amelyek az egymás elleni ütközeteken is kijöttek), vagyis az az álláspontunk, hogy nem kellene, hogy különösebb gond legyen a 64,5-es határon az overrel, így ezt a tippet küldjük csatába a felek csütörtöki csörtéjén.


✅ Tipp #1: Gólok száma 64,5 felett @1.89

Fogadási határidő: február 22. 18:45