Kézilabda

Ezt várjuk a Szeged-Veszprém szuperrangadótól

Az idei szezonban először feszülnek egymásnak férfi kézilabda kirakatcsapataink, méghozzá szombaton a Pick Arénában.

Szombaton rendezik a férfi kézilabda NB I első szuperrangadóját, avagy a Szeged-Veszprémet. A bukmékerek szerint a bakonyiak a meccs favoritjai, hiszen átlagosan 1.60-szoros pénzt kínálnak a vendéggyőzelemre.

Csapathírek

A szegediek a Kolstad elleni orbitális pofont követően (37-24-re kaptak ki Norvégiában) összeszedték magukat. A Bajnokok Ligájában a Kielce vendégeként 27-27-re végeztek, majd hazai pályán 27-26-ra verték a Zágrábot, így pedig igaz, hogy továbbra is csak a hetedik helyen állnak csoportjukban, de pontszámban beérték a horvátokat, jövő héten pedig meg is előzhetik őket.

Az NB I-ben hibátlanok, nyolcból nyolcat nyertek meg, a kéthetes leállást megelőzően a PLER otthonában diadalmaskodtak 35-30 arányban.

"Felkészültünk a Veszprém elleni rangadóra, már abba is beleborzongok, hogy erről beszélek. Örülök, hogy rengetegen lesznek a lelátón, mert rengeteget számít nekünk a szurkolóink támogatása, nagy előnyt jelenthet, hogy hazai pályán lépünk pályára" - nyilatkozta Bánhidi Bence a hazaiak játékosa a delmagyar.hu-nak.

A legutóbbi meccsen egyébként a szegedieknél Kárpáti Krisztián Miklernek, Bombacnak, Frimmelnek pihenőt adott, míg Dzialakiewiczet nem nevezte, de minden bizonnyal a hétvégén valamennyien harcra készek lesznek.

Ami a vendégeket illeti, a veszprémiek remek passzban voltak a leállást megelőzően, hiszen a szeptember végi, GOG elleni idegenbeli zakót (30-36) követően valamennyi meccsüket megnyerték. Mindez ugye azt jelenti, hogy a BL-ben a Porto (44-34) és a Wisla Plock (28-21) mellett a Barcelonát (!) is lenyomták, méghozzá idegenben, 41-36-ra, ráadásul be is érték a csoportjukat vezető gránátvörös-kékeket.

A honi bajnokságban a Szegedhez hasonlóan hibátlanok, igaz, a bakonyiak kilencből kilencet nyertek, legutóbb a Budakalászt ütötték ki hazai pályán, ugyanis 19-cel, 47-28-ra győztek.

"A szegediek játékosállományának minősége azt gondolom nagyon jó, tiszteljük őket. Volt egy-két egészen kiváló mérkőzésük, ezért is számítok nehéz összecsapásra, amelyről azt gondolom kemény lesz, egészen a végéig, de azért megyünk oda, hogy nyerjünk" - mondta Momir Ilics, a vendégek szakvezetője klubja hivatalos honlapjának. A mester azt is hozzá tette, hogy vannak apróbb sérülések együttesénél, de szombatra vélhetően mindenki készen áll majd a csatára csapatából.

Mire érdemes fogadni?

A felek tavalyi egymás ellenije egyértelműen a veszprémieknek sikerültek jobban. Ugyan a szegediek kétszer is nyerni tudtak, de a bakonyiak hatszor, ráadásul a sorsdöntő ütközeteken (Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének oda- és visszavágóján, a Magyar Kupa fináléjában, a bajnoki döntő második és harmadik meccsén) bizonyultak jobbnak, legutóbb június közepén 31-27-re nyertek Szegeden.

Ezúttal is a vendégek az esélyesebbek, azonban ez az összecsapás most úgymond csak egy lesz a sok közül, ráadásul a Pick lesz a pályaválasztó. Avagy szerintünk a gólokban lehet fantázia, pláne, hiszen egy gyors meccs várható, és ha a Veszprém hozza a formáját, akkor jó eséllyel végezhetnek a felek 62,5 gól felett.


✅ Tipp #1: Gólok száma 62,5 felett @1.73

Fogadási határidő: november 11. 17:00