Férfi kézi BL

A Szeged és a Veszprém meccsére is fogadunk - tippek a férfi kézi BL-re

A Szeged a Kolstad együttesét fogadja, míg a Veszprém a Porto otthonába látogat.

Csütörtökön lép pályára mindkét kirakatcsapatunk a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A Szeged a Kolstad együttesét fogadja, míg a Veszprém a Porto otthonában vizitál, a meccsekből pedig egy kombit gyúrtunk össze.

Szeged - Kolstad

Pocsékul tért vissza a férfi kézilabda Európa-bajnokság miatti leállást követően a Szeged együttese, hiszen a bajnokságban igen komoly meglepetésre 35-33-as vereséget (!) szenvedett másfél hete a Gyöngyös otthonában (pedig teljes keretét be tudta vetni Kárpáti Krisztián). A zakó óta pedig nem lépett pályára a Pick, a hétvégi találkozója a Ferencváros nemzetközi kupameccse miatt elmaradt. Pedig a szünet előtt többek közt a Kielcét verték a BL-ben, a bajnokságban pedig a Budakalászt ütötték ki...

Sokáig nem búslakodhatnak a Tisza-partiak, csütörtökön fontos meccs vár rájuk a BL-ben a továbbjutás szempontjából. A hazaiak ugyanis az ötödik helyet foglalják el 11 egységükkel, a vendégek pedig a már nem továbbjutó, hetedik helyen tanyáznak, viszont 9 pontjuk van. Mivel még négy kör van hátra, s az odavágót a norvégok hazai pályán kiütéssel, 37-24-re nyerték, így ha Magyarországon is győzni tudnak, akkor lépéselőnybe kerülnének (a két együttes között van egyébként a Zagreb 10 egységgel, jövő héten a horvát és a norvég csapat speciel egymás ellen játszik).

A vendégek egyébként sokkal jobban játékban vannak, az Eb óta négy meccset játszottak le hazájuk bajnokságában, s valamennyit könnyedén nyerték meg (bár voltak hiányzóik, csütörtökön már csak Rod marad ki tőlük). Habár egyik sem volt rangadó, a legkisebb győzelmük is minimum nyolcgólos volt, vagyis ezek az összecsapások elegek lehettek arra, hogy a játékosok visszailleszkedjenek. A BL-ben viszont régen, még november közepén, a PSG ellen nyertek hazai pályán, azóta a franciákkal ikszeltek idegenben, majd az Aalborgtól és a Kieltől is kikaptak.

A bukmékereknél toronymagas favoritnak számít a Szeged, az előjelek alapján viszont ezzel érdemes lehet szembemenni. Szerintünk szoros meccset játszhatnak a felek, pláne, hogy a továbbjutás a tét, így a vendégekre kínált, igen csak eltolt, +7-es európai hendikepet vesszük ki elsőként a kombinkra, amibe még a Pick hatgólos sikere is beleférne.

Porto - Veszprém

A Szegeddel ellentétben a Veszprém kétszer is nyerni tudott az NB I keretén belül az Eb-t követően, előbb 36-23-ra győzött Csurgón, majd hazai pályán a Tatabánya elleni rangadót húzta be 34-31 arányban, így magabiztosan vezeti a bajnokságot.

A BL-ben viszont győzelmi kényszerben van, a leállást megelőzően a Barcelonától hazai pályán, míg a Wisla Plocktól idegenben kapott ki. Ennek köszönhetően pedig listavezető pozícióból egészen a harmadik, nem automatikus negyeddöntőt érő helyig csúszott vissza...

Szerencséjükre (?) a bakonyiaknak, hogy csütörtökön a továbbjutásért küzdő Porto otthonában vizitálnak, amely együttest hazai pályán tíz góllal, 44-34-re nyomtak le még októberben. A portugálok az Eb után két meccset vívtak, a honi kupában kettővel nyertek a Boa Hora vendégeként, a bajnokságban pedig hárommal nyomták le otthon az Aguas Santas csapatát.

A csütörtöki BL-összecsapásukat ugyanakkor zsinórban négy vereséggel a hátuk mögött várják, ha csak az elit sorozat mérkőzéseit vesszük alapul, hiszen a Magdeburg és a GOG egyszer, míg a Montpellier kétszer is legyőzte őket. Így pedig a hetedik, már nem továbbjutó helyre csúsztak vissza, igaz, a hatodik Wisla Plocknak is ugyanúgy hat egysége van, mint a Portónak.

A hazaiaknál a visszatérés óta ugyan több kimaradó volt, mint a veszprémieknél, de úgy véljük, hogy otthoni környezetükben megszoronghatják a magyar óriást. Ennek fényében a Portóra kínált +8-as európai hendikepet küldjük csatába másodikként a kombinkon, amibe még a hétgólos veszprémi siker is beleférne. Ezt pedig fontos kiemelni, hiszen a Telekom az elmúlt években háromszor is egyaránt hét góllal nyert Portóban...


✅ Tipp #1: Kolstad +7 (EH) + Porto +8 (EH) @1.72

Fogadási határidő: február 15. 18:45