Férfi kézi BL

Összejön a Szeged-Veszprém nyolcaddöntő? - tippek a férfi kézi BL-re

A férfi kézilabda BL-ben az utolsó csoportkört rendezik, a Szeged Párizsba látogat, a Veszprém a Magdeburgot fogadja.

Szerdán és csütörtökön az utolsó fordulót rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, s amennyiben a magyar csapatok maradnak ahol vannak, tehát a Veszprém harmadik lesz a B jelű nyolcasban, míg a Szeged a hatodik pozícióban zár az A-ban, akkor a felek egymás ellen nyolcaddöntőznek!

Az utolsó kanyarban egyébként a Tisza-partiak Párizsba látogatnak, míg a bakonyiak a Magdeburg együttesét fogadják, a találkozókból pedig egy kombit gyúrtunk össze.


>>>Regisztrálok a Tippmixpro-ra ezen a biztonságos linken keresztül <<<


PSG - Szeged

A szegediek tehát a múlt héten kiharcolták a továbbjutást, jelenleg a hatodik helyen tanyáznak az A-csoportban, ahonnan még léphetnek előre. Akár a harmadik helyen is zárhatnak, amihez az kellene, hogy három góllal nyerjenek szerdán este Párizsban, a Kielce Aalborgban, míg a Zagreb Kielben ne szerezzen pontot. Első blikkre lehetetlennek tűnik, de jobban belegondolva, akár össze is jöhet ez a forgatókönyv...

A franciák nincs jó passzban, elmúlt hetük nem sikerült, a BL-ben 28-26-ra kaptak ki Horvátországban, így akár a hatodik helyig is visszaeshetnek a táblázaton. Vasárnap pedig elrontották az addig 100 százalékos mérlegüket bajnokságukban, meglepetésre hazai pályán csak ikszre voltak jók a Toulouse ellen (29-29), igaz, összességében már az egy pontnak is örülhettek, hiszen a vendégek hét góllal vezettek a félidőben...

A Pick egy héttel korábban egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a Kieltől, de mivel a Kolstad Kielcében megégett, így biztossá vált továbbjutása, most pedig ugye már merészebb álmokat szövögetnek Kárpáti Krisztiánék. Hétvégén sikerült javítaniuk, 37-31-re nyertek Balatonfüreden az NB I-ben, ahol továbbra is a második helyen tanyáznak.

Az előjelek alapján tehát nagy csata várható (ősszel kettővel nyert a PSG Szegeden), mindkét együttes győzelmi kényszerben van. Hazai pályán egyértelműen a franciák az esélyesebbek, ez nem vitás, de ennek köszönhetően a szegediek lényegében felszabadultan játszhatnak, pláne, hogy már az alapcéljukat, a továbbjutást teljesítették. Avagy úgy véljük, ha nyer is a PSG azt egy mondhatni szorosabb ütközeten teszi, így a vendégekre kínált +8-as európai hendikepet vesszük ki elsőként a kombinkra, amibe még a hétgólos "H" is beleférne (a felek eddigi franciaországi találkozóin a hazaiak maximum ötgólos sikert értek el).

Veszprém - Magdeburg

A B-csoport meccseit csütörtökön rendezik, s ott már jóval egyszerűbb a képlet. A Barcelona már biztosan automatikusan a negyeddöntőbe jutott, a kérdés már csak, hogy első vagy második helyen teszi. Igaz, ha lenyomja a Montpelliert hazai pályán, amire óriási esély van, akkor csak az lesz a kérdés, hogy a címvédő Magdeburg vagy a Veszprém végez a második helyen...

A felek közt perpillanat két pont a differencia a németek javára, de egy győzelemmel le lehet dolgozni a hátrányt, s mivel ősszel a bakonyiak idegenben öt góllal nyerni tudtak, így már az egygólos sikerük is elég lenne az üdvösséghez, vagyis az automatikus negyeddöntőhöz, mivel azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak...

Az előjelek alapján pedig van esély a "H"-ra, hiszen a hazaiak hétről hétre parádéznak, a múlt héten 37-31-re nyertek Montpellierben, a hétvégén pihentek, avagy minden idegszálukkal a csütörtöki sorsdöntő csatára készültek. Igaz, a Magdeburg egy héttel ezelőtt egy góllal nyomta le hazai pályán a Barcelonát (29-28), majd a Bundesligában nyert simán a Gummersbach otthonában (38-30), vagyis a németek is remek formában vannak.

Az biztos, hogy egy kiváló mérkőzés van kinézőben, ami véleményünk szerint roppant szoros lesz (tavaly 35-35-re végeztek a Veszprém Arénában), s úgy véljük, hogy nüanszok dönthetnek majd. Nagyon reméljük, hogy a magyar csapat irányába, így a rájuk kínált +2-es EH-t húzzuk be, amibe még az egygólos vendégsiker is beleférne.


✅ Tipp #1: Szeged + 8 (EH) + Veszprém +2 (EH) @1.71   

MEGJÁTSZOM A TIPPET

Fogadási határidő: március 6. 20:45