Bajnokok Ligája

5-szörös oddsú tippünk is van a City BL-nyolcaddöntőbeli odavágójára!

A címvédőre papíron ujjgyakorlat vár, akár már a keddi, dániai meccsén eldöntheti a továbbjutást az FC Köbenhavn ellen.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek legegyértelműbb párosítása az FC Köbenhavn és a Manchester City csatája, avagy nem meglepő, hogy az angol együttes már dániai túráján is óriási favoritnak számít. Olyannyira méghozzá, hogy háromesélyben az 1.30-szoros szorzót sem éri el a címvédő sikerére kínált odds...

Csapathírek

A dánok óriási meglepetésre a Bayern München mellett jutottak tovább az A jelű csoportból, avagy sikerült megelőzniük a Galatasarayt és a Manchester United (!) együtteseit. Egyébiránt a Vörös Ördögöktől idegenben 1-0-ra kikaptak, hazai pályán viszont 4-3-ra nyertek ellenük.

A keddi meccsnek ugyanakkor jókora hendikeppel indulnak neki, hiszen december 12-e óta, amikor is 1-0-ra verték a Galatasarayt a mindent eldöntő találkozón, nem játszottak tétmérkőzést, ami ugye kicsivel több, mint két hónap...

A felkészülési találkozókon ugyanakkor viszonylag jól muzsikált az FCK, a csütörtöki főpróbán például 3-1-re verte a Molde együttesét. Azonban azok az ütközetek, valamint az ellenfelek meg sem közelítik azt, ami kedden vár rájuk...

Ugyanakkor tény, hogy a hazaiak frissebbek lehetnek, továbbá számukra az év meccse lesz a keddi, míg a Citynek kvázi egy a sok közül, ám azért lesz néhány hiányzójuk. Khocholava és Sander sérült, Lerager eltiltott, míg Meling szereplése bizonytalan az odavágón.

[4384183] 2024-02-13 21:00:00 FC Koppenhága - Manchester Cityx;

A Manchester City (amely csapat 100 százalékos mérleggel abszolválta a csoportkört) bombaformában utazhat Dániába, az utolsó 10 tétmérkőzését ugyanis zsinórban megnyerte. Mindez egyébként azt jelenti, hogy behúzta a klubvilágbajnokságot, az FA Kupában a legjobb 16 között jár, a Premier League-ben pedig a második helyen áll, igaz, veszített pontok tekintetében vezeti a bajnokságot.

Az elmúlt héten egyébként kétszer léptek pályára Guardiola fiai a PL-ben, előbb hétfőn 3-1-re nyertek a Brentford otthonában, majd szombaton 2-0-ra győzték le az Everton együttesét az Etihadben. Utóbbi meccsen egyébként úgy sikerült diadalmaskodniuk, hogy a katalán mesternek több játékosát is sikerült pihentetnie.

Mindezt persze meg is tehette, hiszen nincs fix sérültje, kedden is csak Gvardiol és Kovacic játéka kérdéses.

Mire érdemes fogadni?

A felek legutóbb a tavalyi sorozat csoportkörében néztek farkasszemet egymással, akkor a City hazai pályán 5-0-ra nyert, a majd a számára félig-meddig már tét nélküli visszavágón, bő 60 percet emberhátrányba játszva, gól nélküli remit hozott össze Koppenhágában.

Ezúttal viszont biztos, hogy végig koncentráltak lesznek az angolok, s igen komoly meglepetés volna az előjelek alapján ha nem nyernének. A sikerük pedig akár többgólos is lehet, így elsőként a manchesteriekre fogadunk, méghozzá -1-es európai hendikeppel, avagy úgy véljük, hogy legalább kettővel jobbnak bizonyulnak, mint a dánok kedden.

Mindemellett pedig egy speciális fogadást is játékba küldenénk, amely nem más, minthogy Rúben Dias, a vendégek védője sárga lapot kap. A portugál focista egy sárgára van az eltiltástól, avagy, ha ül a papírforma és a City már az első meccsen eldönti a továbbjutást, akkor nem volna ördögtől való, ha a Dias begyűjtene egy ilyen színű lapot. Ami által a tét nélküli visszavágón kiülné az eltiltást, s a jóval keményebb negyeddöntőnek tiszta lappal indulhatna neki (a sárga lapok a negyeddöntők után kerülnek törlésre). S csakúgy megjegyeznénk, hogy a felek tavalyi dániai meccsén Rúben Dias a 92. percben kapott sárga lapot, így részünkről, 5-szörös pénzért bőven megér egy misét ez a tipp...


✅ Tipp #1: Manchester City -1 (EH) @1.75

✅ Tipp #2: Rúben Dias sárga lapot @ 5.00

Fogadási határidő: február 13. 21:00