Bajnokok Ligája

Mire megy a Köbenhavn a szerb pokolban?

Rendkívül szoros meccset hozhat a Crvena zvezda-Köbenhavn, amelyen két remek formában lévő csapat találkozik.

fotó: Twitter

A keddi Bajnokok Ligája játéknap legkésőbbi meccse a 20:45-kor induló Crvena zvezda-Köbenhavn összecsapás, amelynek papíron a hazaiak az enyhe favoritjai. A pozitív eredmény elérése kötelező is lenne a szerbeknek, hiszen már az előző körben is látszott, hogy sebezhetőek idegenben.

{"headTitle":"Crvena zvezda-FC Köbenhavn","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Crvena zvezda","odds":"1.99","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Köbenhavn","odds":"4.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Az ugyan tény, hogy a Helsinki elleni visszavágót elbukták Vladan Milojevic fiai, de az igazsághoz tartozik, hogy a továbbjutásuk egy percig nem volt veszélyben. Ezt egyrészt az első meccsen bezsebelt 2-0-s sikernek köszönhették, másrészt annak, hogy a visszavágón is kiegyensúlyozottak maradtak, nem tolták be a buszt, ezáltal összességében több helyzetet is dolgoztak ki, mint a finnek.

Az már az első selejtezőkörben is látszott, hogy a pompás múlt évi hazai formát sikerült átemelni az új szezonra is, hiszen

ne felejtsük, hogy egy évvel korábban a BL-csoportkörben a későbbi győztes Liverpool 2-0-ra verték, a Napoli ellen pedig 0-0-t értek el.

FK Crvena Zvezda#serbia-fk_crvena_zvezda#5

A koppenhágai társulatra tehát komoly, de nem megoldhatatlan feladat vár. A dánok csak a második körben szálltak be a selejtezőkbe és a walesi TNS-t kettős győzelemmel, 180 perc alatt kapott gól nélkül hozták le. A Crvena azért más kávéház, mint a The New Saints, ezt pedig mesterük, Stale Solbakken is jól tudja. 

Ez egy rendkívül nehéz meccs lesz, az esélyek a két meccsre pedig 50-50%. A Belgrád különösen otthon erős, ahol szurkolóik parázs hangulatot teremtenek, ezáltal gyengítve ellenfeleiket.

Mivel idegenben kezdünk, így az elsődleges cél, hogy a továbbjutás lehetőségét életben tartsuk. Otthon már mi is többször megmutattuk, hogy a publikum segítségével különleges dolgokat tudunk véghez vinni." - mondta a tréner a BL-sajtótájékoztatón.

FC Koppenhága#den-fc_copenhagen8391-2049#5

Solbakken tehát egyértelművé tette szándékát és ha hihetünk szavának, akkor masszív, fizikai focit, kevés kockázatvállalást és ennek megfelelően kevés gólt várhatunk. A Crvena hazai meccsein amúgy sem gyakori a gólzápor, hiszen az utóbbi öt hazai tétmeccsükből csak egyszer számlált kettőnél több gólt az eredményjelző. Tippünk mindezek tudatában természetesen az under, amit sajnos a bukik is hasonlóan éreznek, így az odds annyira nem acélos.

{"headTitle":"Crvena zvezda-FC Köbenhavn","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma - 2.75 alatt","odds":"1.47","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3123835] 2019-08-06 20:45:00 FK Crvena Zvezda - FC Koppenhágax;