Női kosárlabda

Csoda kellene a Pécstől az Európa Kupában

A Pécs nagyon elrontotta a törökországi meccs végjátékát, így 11 pontos hátrányból indul az Európa Kupában.

A női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőinél járunk, a héten pedig a visszavágókat rendezik. Egy magyar csapat maradt még versenyben, a Pécs a török Kayserisporral meccsel. Miután Törökországban 11 pontos vereség lett a vége, így a továbbjutáshoz legalább 12 ponttal kellene verni a törököket.

Ez nem lesz egyszerű, a Peac-Pécs 11 éves múltja alatt még sosem jött össze a legjobb nyolc a kisebb európai sorozatban sem. A Pécs útja idáig mondhatni könnyed volt. A csoportkörben a Venezia oda-vissza simán verte a magyar gárdát, a horvát Dubrovnik nem okozhatott gondot, míg a Bursa ellen idegenben kikapott, hazai pályán simán nyert a Pécs. A 16 közé jutásért jött a skót Caledonia Gladiators, akiket szintén kettős győzelemmel jutottak túl. A skót rivális azért messze nem az a szint, mint a török, még akkor sem, ha a Kayserispor sem tartozik a török kosárlabda krémjéhez ebben az idényben.

Az első meccs szoros küzdelmet hozott, a Pécs többször is vezetett a találkozón, sőt a negyedik negyedben öt pontos vendég vezetés is kialakult. Az utolsó öt perc azonban egyértelműen a hazaiaké volt, így a végén 11 ponttal nyertek a törökök, ami azért igazán fájó, mert két hasonló képességű csapat találkozott.

Azóta a hétvégén a Kayserispor kikapott, így a bajnokságban már négy vereséget számolnak zsinórban a törökök. A Pécs a Szigetszentmiklós ellen nyert könnyedén, de ebben semmi meglepő nem volt.

Mire érdemes fogadni?

A találkozó esélyese a fogadóirodáknál a Pécs, a hendikephatárt pedig 3.5-nél húzták meg. A Pécs nem tudta megmutatni az elmúlt években, de nagyon idén sem, hogy a keretben benne van a komoly bravúr, így a továbbjutásra minimális a sansz. Már a győzelem is egy szép teljesítmény lenne, így a realitás azt mondatja, hogy eltolt hendikeppel támogatjuk a törököket. +5.5-es hendikeppel tehát a Kayserisporra fogadunk, amibe a törökök ötpontos veresége is beleférne.


✅ Tipp #1: Kayserispor +5.5 @1.69

Fogadási határidő: január 18. 18:00