Női kosárlabda

1.83-as szorzót hozunk szerda kora estére

A török sztárcsapat otthonába látogat a Győr, ahol komoly problémák vannak.

A válogatott szünet után a női kosárlabda klubszezon is folytatódik, a hétvégi bajnokik után szerdán újra a nemzetközi porondé a főszerep. A Diósgyőr eddig százszázalékos mérleggel menetel, míg a Győr egy győzelem mellett négy fiaskót szedett össze. Most a török sztárcsapat, a Mersin ellen csak a tisztes helytállás lehet a célja a kisalföldieknek.

Fotó: gyorikosar.hu

Komoly gondok vannak az UNI Győrnél, ugyanis három kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerül Cziczás László. A két legponterősebb légiósról beszélünk ráadásul, hiszen a régebb óta maródi Diamond Miller mellett Kristine Anigwe-t is elveszítették, ráadásul az irányító Ruff-Nagy Dóra is megsérült.

Mindez azt jelenti, hogy Destiny Slocum maradt az egyetlen épkézláb légiós, márpedig szinte csak magyarokkal nekimenni a török túrának öngyilkosságnak ígérkezik...

A hétvégén a Pécs ellen el is szenvedte első bajnoki vereségét a Győr, azon a meccsen szedte össze a sérülését Anigwe és Ruff-Nagy is, tehát már ott érzékelni lehetett, hogy komoly érvágás a két játékos kiválása.

A Mersin egy sztárokkal teletűzdelt gárda, amely a nyáron megszerezte Studer Ágnest és Kiss Virágot is. Virág jóval több percet átlagol, mint honfitársa, egyértelműen az európai mezőnyben kiemelkedő játékosról beszélünk, aki a nyári Eb-n megszerzett negyedik helyhez is vaskosan hozzájárult.

Nem kezdte túl erősen a szezont ennek ellenére a Mersin, azonban még így is 4-1-es mérleggel áll az Euroligában. Természetesen ezekben a sorozatokban a tavasz a legfontosabb, mindenesetre az amerikai Marina Mabrey és az ukrán Alina Iagupova kiemelkedően teljesít, mindketten 19 pont körül átlagolnak az Euroligában. A Győrnek szinte lehetetlen lesz tartani kettejüket, sőt Kiss Virág is sok borsot törhet a győriek orra alá.

Mire érdemes fogadni?

Alapvetően is óriási a különbség a felek között, hiszen a tavalyi Euroliga döntősről beszélünk a Mersin esetén, akit a legerősebb európai ligában, a török bajnokságban is csak a Fenerbahce tudott megállítani (ahogy az Euroliga döntőben is). A Győrnek alapvetően se lenne sok sansza, de azzal, hogy a két legerősebb légiósa nélkül kellene felvenni a harcot a törökökkel, szinte lehetetlen küldetésnek tűnik.

A tippünk így nem is lehet más, mint hogy hendikeppel nyeretjük a Mersint. A bukmékerek 14 pontos favoritnak hozták ki a törököket, amit mi tartunk, ugyanis ebben a meccsben benne lehet egy nagyobb kiütés is.


✅ Tipp #1: Ázsiai hendikep: Mersin -14 @1.82

Fogadási határidő: november 22. 17:30