Tokió 2020

Meg lehet állítani a döntőben a Team USA-t?

  • Cipolla

Zsinórban negyedik aranyát gyűjtheti be a Team USA, de a franciák a legutóbbi két meccsükön borították a papírformát.

Az olimpiai játékok előtt most tűnt talán a legsebezhetőbbnek a Team USA, de ismételten a döntőben üdvözölhetjük a Popovic-legénységet. Természetesen minden körülmények között az amerikaiak a favoritok egy válogatott mérkőzésen, így hiába a nehéz felkészülés, a bukdácsolás a torna elején, nem lehet nem óriási favoritként kezelni őket, ahogy ez az oddsokban is megmutatkozik.

{"headTitle":"Franciaország - USA","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-07 04:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Franciaország","odds":"6.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"USA","odds":"1.12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Az egyenes kieséses szakaszra kezdett összeállni a csapat, a világranglista második spanyolok mellett az ausztrálokat is legyőzték. Az auszik ellen egy szoros első játékrész után, a harmadik negyedben egy 32-10-es rohammal rövidre zárták a történetet. Ugyanakkor a döntő pikantériáját adhatja, hogy ismételten a franciák jöhetnek szembe, akik az első csoportmeccsen megverték Durantéket.

Ráadásul 2019-ben a vb-negyeddöntőben is a Collet-csapat állította meg a Team USA-t, így semmiképp sem mehetnek biztosra a döntőben sem.

A franciák mind az öt meccsüket megnyerték a tornán, a legutolsó szlovénok elleni csörte viszont drámaian alakult. A szlovénok a végén támadhattak a győzelemért, de nem jött össze az utolsó másodperces bravúr, így búcsúzott a Doncic fémjelezte válogatott.

Talán a legnehezebb ellenféllel találkoztak a gallok az USA-t leszámítva, hiszen Doncicnak egészen zseniális szezonja volt az NBA-ben, a válogatottal pedig most kapott ki először a döntő MVP-je. A csoportból könnyedén jutottak tovább, míg a negyeddöntőben az olaszok sem tudták megnehezíteni a Collet-csapat dolgát, így megérdemelten jutottak a döntőbe.

Mire fogadjunk?

A három NBA-sztárral felálló franciák egyértelműen az outsiderek a szombat hajnali döntőben, de leírni őket balgaság lenne. Bár a Team USA játéka folyamatosan javul, azért annyira egyáltalán nem meggyőző, hogy egy hátradőlős találkozóra számítsanak. A fogadóirodák 12,5 pontos favoritnak hozták ki az amerikai csapatot, amit mi inkább érezzük, hogy kontrázni kellene. Nem fekszik a franciák stílusa a Popovic-gárdának, így pedig könnyen lehet, hogy nem lesz egy sima olimpiai döntő a mostani sem.

{"headTitle":"Franciaország - USA","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-07 04:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Franciaország +12.5","odds":"1.91","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}