Premier League

Nem kérdés, hogy mikre érdemes fogadni az Aston Villa-Sheffield Uniteden

A bombaformában lévő birminghamiek az utolsó helyezett Pengéseket fogadják péntek este a Villa Parkban.

Pénteken egy meccs kerül terítékre a Premier League 18. fordulójából, amely gyakorlatilag a játéknap legegyértelműbb találkozójának tűnik. Ugyanis az Aston Villa a Sheffield United együttesét fogadja, a bukmékerek pedig átlagosan csak 1.20-szoros pénzért mérik a "H" kimenetelt.

Csapathírek

A birminghamiek remek passzban várják a pénteki meccset, hiszen az utolsó három PL találkozójukat behúzták. Méghozzá nem is akárkik ellen, hiszen a Manchester Cityt (1-0) és az Arsenalt (1-0) is legyűrték, míg legutóbb a Brentford (2-1) otthonában győztek. A Londonban aratott sikerüket megelőzően a Konferencia Ligában ugyanakkor csak 1-1-et játszottak a Zrinjski ellen idegenben, igaz, erősen tartalékos csapattal álltak ki a bordó-kékek, arról nem is beszélve, hogy így is behúzták csoportjukat...

Visszatérve a bajnokságra, az utóbbi hetek sikereinek köszönhetően ugyan továbbra is "csak" a harmadik helyen állnak Emeryék, azonban ugyanannyi pontjuk van, mint a második pozícióban lévő Liverpoolnak (38), míg az éllovas Arsenallal szemben egyetlen egy egység a hátrányuk...

A spanyol menedzser pénteken ismételten számíthat Douglas Luiz és Digne szolgálataira, akik letöltötték eltiltásukat, viszont Kamarát kiszórták a Brentford ellen, így ezúttal ő marad ki eltiltás miatt. Mellette Buendía, Mings, Traoré és Olsen sérülés miatt nem áll rendelkezésre, míg Pau Torres és Tielemans szereplése bizonytalan.

A sheffieldiek újoncként vágtak neki az idei kiírásnak, azonban nagyon úgy fest, hogy jövőre ismét a másodosztályban szerepelnek. A Pengések perpillanat az utolsó helyet foglalják el (a Burnleynek is mindössze nyolc pontja van, azonban 11-gyel jobb a gólaránya), a 17. pozíciótól pedig hat egységre vannak 17 kör leforgását követően.

Az elmúlt öt bajnokijukból négyet is elbuktak, pedig a Bournemouth (1-3), a Burnley (0-5) és a Liverpool (0-2) elleni zakókat követően 1-0-ra legyőzték a Brentfordot (1-0), így a hétvégi, Chelsea elleni meccset reménykedve várták. Azonban szembejött a valóság, hiszen a bárki ellen veszíteni képes Kékek végül 2-0-ra tudtak nyerni...

Az alig pár hete kinevezett Chris Wilder menedzser pénteken minden bizonnyal hat játékosát lesz kénytelen nélkülözni sérülés miatt, ugyanis a hírek szerint Norrington-Davies, Basham, Egan, Davies, Brewster és Jebbison is kimaradhat.

Mire érdemes fogadni?

A felek közt hatalmas a differencia, minden téren, ráadásul az Aston Villa lesz a pályaválasztó, hazai pályán pedig brutálisan mennek idén a birminghamiek eddig, hiszen mind a nyolc otthoni bajnoki meccsüket behúzták, amelyeken 25-5-ös gólkülönbséget tudnak felmutatni!

Avagy az előjelek alapján aligha péntek este szakad meg remek sorozatuk, így nem kérdés, hogy milyen irányban érdemes nézelődni fogadásügyileg. Mivel a többgólos hazai siker, vagyis a kiütéses Villa-győzelem is benne van a pakliban, így nem volna meglepő, ha a hazaiak megugranák a rájuk kínált -1,75-ös ázsiai hendikepet (amely már kétgólos bordó-kék sikertől is fizetne), valamint a góljaik számára kínált 2,5-es határt.


✅ Tipp #1: Aston Villa -1,75 (ázsiai hendikep) @1.73

✅ Tipp #2: Aston Villa góljai 2,5 felett @1.89

Fogadási határidő: december 22. 21:00