Szerencsejáték-ipar

Így nyertek pénzt sokan a Titan katasztrófájával

  • varin

Egyre több az elítélendő fogadási lehetőség egyes bukiknál, de a nagyok még óvatosak.

A fogadási kínálat mára már szinte elképzelhetetlen szintet ért el, akár ha csak egy eseményen belüli piacra gondolunk, akár a különböző speciális opciókra. Ma már nem is kuriózum a trónörökös nevére, az Oscar-gálára fogadni vagy éppen arra, hogy melyik ország fejleszti ki először a COVID-vakcinát - ezeket hívjuk egyébként novelty fogadásoknak. Vannak azonban még olyan részterületek, amelyre a nagyobb fogadóirodák nem merészkednek, a kisebbek viszont sajnos igen. Ezek a tragédiákon, haláleseteken alapuló piacok, mint amellyel most is többen nyertek.

Az elmúlt napokban a Titanic roncsához ereszkedő Titan tengeralattjáró uralta a híradásokat, ám mostanra sajnos biztossá vált, hogy az 5 fős személyzet nem élte túl a kalandot. A normális ember ilyenkor elmereng a halandóság fájdalmán, esetleg csendben gyászolja az elhunytakat és hozzátartozókat, ám nem azok, akik ebből az eseményből konkrétan profitáltak is.

Fogadj inkább etikus dolgokra és nyerj a Logibet profijaival a nyáron is

Rengetegen fogadtak ugyanis egy kriptoplatform segítségével arra, hogy tragédiával végződik a történet, az Independent információi szerint a teljes összeg közel félmilliárd dollárra rúg.

Az oldalon a fogadók kriptopénzzel vásárolnak részvényeket, amelyek az esemény kimenetelével vannak összefüggésben, azokat pedig tippjeik helyes kimenetele esetén 1 dollárért válthatják be.

"A piac kimenetelének megállapításához nem szükséges a hajót megmenteni vagy fizikailag visszaszerezni. Ha a hajó utasait tartalmazó kabint nem találják meg, akkor nem tekinthető a legénység megtaláltnak" - áll a fogadások leíró oldalán.

Egy Rich nevű felhasználó bevallása szerint már több, mint 3 ezer dollárt nyert a hajó sorsa kapcsán, ugyanakkor hozzátette, "bár a piacok léte alapvetően erkölcstelen, a kapitalizmusba ez is belefér". A közösségi médiában ugyanakkor rengetegen kritizálták az ilyen piacok meglétét, egyértelműen rávilágítva, hogy kifogásolható dolog más halálával pénzt keresni.

A Polymarket nevű kriptopiac ugyanakkor érdekes módon védi meg álláspontját.

Alapvetően arra is lehetne használni ezeket a fogadásokat, hogy a családok egy elfogulatlan valószínűséget kapjanak arra, hogy mi az esélye a tengeralattjáró megmentésének. Szerintünk ez egy sokkal értékesebb szolgáltatás a családok számára, mint a szenzációhajhász médiamegjelenések, hiszen itt valós esélyekről beszélhetünk

- áll a közleményükben.

Noha egyes fogadóirodák már hajlamosak bevenni morálisan megkérdőjelezhető fogadási lehetőségeket, például nyilvánosságra kerülő szexkazetták vagy más botrányok kapcsán, azért a legnagyobb bukiknál még eléggé egyértelmű a határ meghúzása.

"A nagyobb fogadóirodáknál nem lehet olyan dolgokra fogadni, mint például II. Erzsébet halálának ideje, ez ugyanis sérti a jó ízlés határát, amelyet nem szeretnének átlépni a bukik. Az emberek inkább szórakoztató dolgokra szeretnek pénzt tenni, mint például a sportok" - mondta el a Betting Gods embere.

Noha a vonal most még egyértelmű és magától értetődő, azért ne lepődjünk meg, ha hamarosan egyre több buki lépi azt a bizonyos jó ízlés határát, marketingként felhasználva azt a fogadók eléréséhez.