Érdekesség

Íme a 8 legjobban kereső sportoló 2022-ben!

  • varin
Címkék:

Érdekesség, hogy csupán egyetlen futballklub képviselteti magát a legjobb 8-ban.

Lassan véget ér a 2022-es esztendő, mindenki számot vethet arról, hogy mit is ért el a kitűzött céljai közül. A Forbes pedig nem volt rest a sztársportolók pénztárcájában turkálni egy kicsit, kivesézte, hogy az éves fizetésük mekkorára is rúgott idén, nem belevéve a különböző egyéni megállapodásokat és reklámbevételeket. Lássuk hát a 8-as listát!

8: Stephen Curry (kosárlabda)

A Golden State Warriors kosarasa az elmúlt hetekben leginkább egy kamuvideóval került be a hírekbe, amelyen zsinórban öt egymást követő alkalommal dobta be egész pályáról a labdát. Noha a videó egy ügyes összevágás eredménye, Curry azért így sem szomorkodhat, hiszen a 2021-es szerződésének köszönhetően körülbelül 48.1 millió dollárral lett gazdagabb az évben. 2022-ben ráadásul a bajnoki cím mellé jutott egy MVP is, amire már nagyon várt Curry, így igazán eredményes éve lett Stephnek.

7-6: Neymar (labdarúgás) & Lewis Hamilton (Forma-1)

A PSG sztárja és a Forma-1 celebje is 55 millió dollárral hízlalta idén bankszámláját, csak a fizetések által. Ám amíg a brit pilóta ezzel egyeduralkodó a sportágában, addig a brazil csillagnak csapaton belül is akad vetélytársa - de róla majg később. Viszont ne felejtsük el, 222 millió eurójával továbbra is Neymar számít a világ legdrágább igazolásának.

Próbáld ki te is a Logibetet, csatlakozz a nyerőkhöz!

5: Russell Wilson (NFL)

A denveri szerződés és az egyéb fizetések körülbelül 57 millió dollárt értek Russel Wilsonnak, aki nem kizárt, hogy közben megbánta ezt a kontraktust. A Broncos ugyanis nagyon simán maradt le a rájátszásról, Wilson pedig finoman szólva így visszafogott teljesítményt nyújtott az együttesnél.

4: Matthew Stafford (NFL)

Miután 12 évnyi hányattatott sors jutott csak Matthew Staffordnak Detroitban, 2021-ben a váltás mellett döntött. A Los Angeles-i kaland első éve rögtön Super Bowl-győzelem lett, így a szerződéshosszabbítás nem is volt kérdés, az idei 61.5 millió dollár pedig rekord az NFL-ben. Más kérdés, hogy 2022-re kifogyott a szufla a Kosokból, hiszen a Denverhez hasonlóan a Rams is dicstelenül gyenge évet produkált.

3: Lionel Messi (labdarúgás)

65 millió dollárral turbózta fel idén a bankszámláját Lionel Messi, aki Cristiano Ronaldóval ellentétben azért még képes 35-ön túl is megőrizni legenda státuszát. A 2021-es Copa América-sikerrel, majd a 2022-es vb-győzelemmel felkerült a korona válogatott teljesítményére is, ami biztosan sokkal többet ér neki, mint néhány millió.

2: Canelo Álvarez (ökölvívás)

A mexikói ökölvívó idén kétszer lépett a kötelek közé, ezek pedig 40 és 45 millió dollárt hoztak a kasszájába, noha a Dmitry Bivol elleni meccset el is veszítette. A 32 éves harcos legközelebb májusban lép fel, de azért nem olyan rossz pénz a 33 milliárd forint kétszer 12 menetért...

1: Kylian Mbappé (labdarúgás)

Lehetetlen Mbappé esetében nem szuperlatívuszokban beszélni, egészen hihetetlen, amilyen évet produkál a 24. életévét nemrég betöltő, már most legenda státuszban lévő támadó. Hosszas huzavona után a világbajnok játékos nemrég új szerződést írt alá a párizsi csapattal, ez pedig 2022-ben 110 millió forintot, vagyis 43 milliárd forintot hozott neki idén, ami percenként körülbelül 80 ezer forintos fizetésnek felel meg. De alighanem ennek egy nagy részét elcserélné arra a bizonyos vb-trófeára, amely végül a dobogó alsó fokán landolt...