EURO 2024

3 biztonsági tippünk van a finn-szlovén meccsre

  • varin

A világ egyik legjobb játékosának hiánya eldöntheti ezt az Eb-selejtezőt.

Az Eb-selejtezők tengerében ezúttal a H-csoportba nézünk be egy finn-szlovén meccs erejéig, amely egyértelműen eldöntheti a 2. hely sorsát. A papírforma szerint kevés gól és döntetlenkörüli eredmény várható, de a skandinávoknak nem igazán jó a pontosztozkodás.

4044785

Ha nem is simán, de szomszédaink hozták a kötelezőt, nyertek Kazahsztánban és San Marino ellen is. Persze nem a semmiből jön a szlovénok jó szériája, Matjaz Kek mester tanítványai szebb időszakukat élik. Barátságos meccsen Romániát és Montenegrót is felülmúlták, a vb-selejtezők alatt nem vallottak szégyent, és bár a Nemzetek Ligájában nem sikerült a feljutás, azért a szerb-norvég-svéd trió ellen a 6 pont és a bennmaradás is korrekt teljesítmény.

A kispadot már 5. éve elfoglaló trénernek egyetlen hiányzója van csupán, igaz, őt nevezhetjük a legfontosabb elemnek, hiszen a világ egyik legjobb kapusa, Jan Oblak nincs ott a keretben, így várhatóan az APOEL 33 éves hálóőre, Vid Belec véd majd. Rajta kívül egyébként két 0 kilométeres kapus bevethető.


 >>>Fizetési megoldások banki utalás és kártya helyett <<<


A szlovénok ereje igen látványosan a hátsó sorban és a masszív középpályán rejlik, ezt jelzi, hogy San Marinót is csak 2-0-ra győzték le, nincs is a csapatban olyan játékos, akinek legalább 10 válogatott gólja lenne. Ezen az erőn ejthet most egy kis sebet Oblak sérülése.

Mióta az Atlético kapusa stabil kezdőnek tekinthető, 16 meccsből csupán 4-et nyert meg nélküle Szlovénia, abból is egy Gibraltár, egy pedig San Marino ellen.

Ami a finneket illeti, itt is nagyjából papírforma eddig a mérleg, győzelem az északírek, vereség a dánok ellen. Az nagyjából nem is volt kérdés, hogy a dánok megnyerik ezt a csoportot (bár a kazahsztáni vereségük megbolondíthatja a szextettet), viszont az északírek képesek meglepetésre, így Pukkiék belfasti sikere fontos volt.

Különösen azért, mert vegyes hónapokon van túl a kék-fehér csapat, bár sem a vb-selejtező, sem az NL nem sikerült rosszul, mindkettőben több volt a finnek számára.

A skandináv csapat az utolsó 15 meccséből csak 2-t tudott megnyerni, mindkettőt Montenegró ellen.

A legfontosabb elem, Teemu Pukki ott van a keretben, így bizakodhatnak a finnek a támadójátékban, amit ráadásul a parádés szezont zárt Joel Pohjanpalo is tovább erősíthet.

Egálkörüli oddson mi hajlunk a finnek győzelme felé, de aki gólparádét szeretne látni, tartsa magát távol Helsinkitől. Az underre kizárólag azért nem megyünk rá jobban, mert igazság szerint egyik csapatnak sem annyira jó a döntetlen, amelyik szeretne kijutni az Eb-re, azon sokat segítene a 3 pont.

{"headTitle":"Finnország-Szlovénia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-06-16 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Finnország +0.0","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Szlovénia 1.0 gól alatt","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Finnország nem veszít és 3.5 gól alatt","odds":"1.69","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[4044785] 2023-06-16 18:00:00 Finnország - Szlovéniax;