Foci-vb 2022

Senkit sem fognak meglepni a tippjeink a bosnyák-finnen

  • varin

Újabb ki-ki meccs a vb-selejtezők alatt, így nem csoda, hogy kemény futball várható a Balkánon.

337090

Bődületes számolgatásnak adhat otthont a világbajnoki selejtezők D-csoportja. Ukrajna, Finnország és Bosznia sportszeretői már valószínűleg az összes képletet felírták a csoport további alakulására, a megfejtés pedig néhány napon belül el is érkezik. Ami biztos, szombaton Bosznia-Finnország mérkőzés lesz, ahol megtudjuk, hogy nem tudunk meg semmit...

Végződjön ugyanis bárhogyan ez a mérkőzés, a pótselejtezős csapat személyére nem derül fény. Egyedül annyi biztos, hogy ha nyernek a vendégek, akkor Dzekóéknak már nem lesz tétje az utolsó fordulóban. Lássuk azért röviden a forgatókönyveket.

3495224

Mivel az utolsó fordulóban Finnország az akkor már tét nélkül játszó franciákat fogadja, talán joggal reménykedhet egy nagyon tartalékos világbajnokban. Ugyanakkor Szarajevóban is élet-halál lesz a mérkőzés, hiszen vereség esetén csak akkor van esélyük a második helyre, ha a bosnyákok és az ukránok remiznek az utolsó körben. Rengeteg forgatókönyv és opció van, de nem igazán látni olyat, amelynél a döntetlen bármelyik fél számára megfelelő. A bosnyákok joggal gondolhatják, hogy könnyebb megverni a finneket, mint az ukránokat, míg a finneknek a remi csak akkor érne valamit, ha legyőznék a franciákat, ráadásul nem is egy góllal.

Valójában tehát igazán nagy létjogosultsága nincs a számolgatásnak, az pedig, hogy mindkét csapat győzelemre kell játsszon, reméljük a pályán is megmutatkozik. Viszont jelenleg nehéz lenne különbséget tenni a csapatok között, hiszen az elmúlt években a finnek számítanak meggyőzőbbnek, ám a bosnyákok több bravúrpontot is hoztak már a csoportban.

Ami a kimaradókat illeti, a vendégeknél Ojala (32/1) és Lam (27/0) neve érdemel említést, a vendégeknél pedig Saric (19/1) és Loncar (11/0) kaphatott volna behívót, ha nem lenne sérült, tehát itt sem kerülünk közelebb a végeredményhez.

Ha a fogadóirodák szorzóit nézzük, a bosnyákok favorizálása helyénvalónak tűnik, ráadásul a balkániak úgy játszottak 2-2-t Helsinkiben, hogy azt a meccset egyértelműen ők uralták, a finn pontszerzéshez masszív bravúr szükségeltetett.

Egyik fél sem futballozhat remire, ugyanakkor a túlzottan bátor futball is bátor lenne a felek részéről. Ez véleményünk szerint második félidei gólokban és lapokban ölthet végül testet.

{"headTitle":"Bosznia-Finnország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-13 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 lap felett","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Legmagasabb gólszámú félidő: Második","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3495224] 2021-11-13 15:00:00 Bosznia-Hercegovina - Finnországx;