EURO 2016

Nagy az egyetértés tippmestereink között a mai mérkőzést illetően

  • hatharom.com

Íme szokásos rovatunk, melyben szerkesztőink és tippmestereink ezúttal a finn-magyart vették górcső alá.

Tökéletesen tippeltük meg a múlt héten a Bajnokok Ligája döntőt, hiszen a katalánok 3-1-es sikere gyakorlatilag minden elvárásunknak megfelelt. Ezen a héten azonban egy sokkal fontosabb esemény, a magyar válogatott Eb-selejtezője kapcsán kértük ki szerkesztőink és tippmestereink véleményét. Lássuk, mi várható Helsinkiben.

Javi Moreno: Csak a győzelem húzhatja ki a csávából a finn válogatottat, gyakorlatilag egy iksszel is pápát mondhatnának Franciaországnak. Tudom, hogy a Dárdai-csapat mérkőzései gólzuhatagot várni bátor dolog, de már az over 2-nek is 1.90-szeres szorzója van a  -nél, márpedig én minimum egy gólváltást várok. De annyira háromesélyes a találkozó, hogy bármelyik csapat egymaga is lőhet két gólt, ami már a pushhoz elég. Legyen mondjuk 0-3, annak mindenki örülne!

Tomihmv: A novemberi meccshez hasonlóan ezúttal is egy kemény, brusztos találkozóra számítok. Azon se lennék meglepődve, ha ismét egy találatot hozna a felek összecsapása. A válogatottak formáját, a kereteket összehasonlítva, illetve a csapatoknál meglévő hangulatot figyelembe véve véleményem szerint arra az egy lőtt gólra nekünk van nagyobb esélyünk. Éppen ezért komoly értéket látok a magyarok +0,25-ös ázsiai hendikepjében - már döntetlen esetén is félnyerő a tipp -, amelyre a    fogadóiroda 1.89-szeres szorzót kínál.

mr.blonde: Mindkét válogatott számára sorsdöntő lesz ez a mérkőzés, de - ahogy Dárdai is fogalmazott - igazából a finnek számára nyomasztóbb a tét. Az északiak elég gyenge formát mutattak az elmúlt meccseken, a legfőbb problémájuknak a góllövés tűnik. A mieink Pali vezetésével megtanultak védekezni, ezért ismét egy kevés helyzetet hozó, kissé unalmas meccsre számítok. Ugyanakkor nem kizárt, hogy kétcsatáros, kontrára építő játékkal rukkolunk elő, ami akár eredményes is lehet. Nem szabad elfelejteni, hogy Dárdai most készülhetett a legtöbbet egy meccsre, ez a közel két hét pedig szerintem elegendő volt arra, hogy kifőzzön valamit. Úgy érzem elkerüljük a vereséget, ezért egy X2-t szerintem vállalható ezen az estén, amit a  -nél 1.61-es szorzót játszhatunk. 

Cipolla: A finnek véleményem szerint semmivel sem jobb csapat, mint a miénk látva az odavágót vagy akár a 2012-es EB selejtezőre is gondolhatunk. A különbség az lehet a két csapat között, hogy míg nálunk Dárdai Pál élvezi a bizalmat a játékosoktól, közönségtől addig a finneknél Mixu Paatelainen szénája kifelé áll, ha ma kikapnak szinte biztos, hogy menesztik. Fontos hiányzónk nem lesz, a finneken lesz az igazi nyomás, így úgy gondolom, hogy egy pontot legalább tudunk tartani, de a győzelem is meglehet a magyarok számára.

[1667499] 2015-06-13 18:00:00 Finnország - Magyarországx;
  • Pro
    varin
    2015. június 11., Csütörtök 14:56

    Európa-bajnokság | Finland-Hungary

    2015. június 13., Szombat 18:00
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Hungary 0.25 (0,0.5)
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.81
    • Eddig éri meg:1.73
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Áll a bál a finn válogatottnál, ahol már Mixu Paatelainen utódját keresik. Ez egyáltalán nem is meglepő, hiszen északi barátaink tétmeccsen az elmúlt másfél évben mindössze Feröer-szigeteket tudták legyőzni, hazai pályán pedig az elmúlt majdnem négy évben egyedül Fehérorszország kapitulált nem barátságos találkozón. A magyarok elleni felkészülés jegyében Észtországtól kaptak ki hazai közönség előtt 2-0-ra, mely után Paatelainen már a vészharangot kongatta. A keretben emellett kisebb felfordulás van, több változás is történt az észtek elleni 24 fős listához képest. Láthatjuk, hogy játékosanyagban elmaradnak tőlünk, kevés igazán ismert játékosuk van a finneknek. Egyedül az Olaszországban futballozó Hetemaj, a CSZKA légiósa Eremenko és a védő Moisander számít sztárfutballistának, de még így is erősebbnek tartom a mieinket.

      Nálunk jelenleg minden rendben van, Dárdai Pali utolsó meccsére készülnek a fiúk. A litvánok kiütése alighanem jót tett a lelkeknek, ráadásul kulcsjátékosaink, mint Dzsudzsák, Priskin, Nikolics és Stieber, jó formában fejezték be a bajnokságot. Emellett ott van még a Fradiban szintén jó időszakot maga mögött tudó Varga Roland és az Egyesült Államokban brillírozó Németh Krisztián is.



      Én bátor játékot várok a fiúktól Helsinkiben, amely bár eddig nem volt a Dárdai-csapat sajátja, láthattuk múlt héten, hogy azért tudnak ők előre is futballozni, ha kell. Az egy pont sem lenne igazán katasztrófa, bár azzal alighanem lemondanánk az egyenes továbbjutás lehetőségéről. Szerintem jó esélyünk van nyerni Finnországban, és ezzel szépre sikerül Dárdai búcsúja. Döntetlen esetén tétünk fele nyertes.

    • Eredmény:

      0 - 1( 0 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.24