Bajnokok Ligája

Nagyon sima meccset hozhat a skandináv visszavágó

  • varin

A vártnál szorosabban alakult a svéd és az izlandi csapat első mérkőzése.

3-2-es győzelmet aratott az első mérkőzésen a svéd bajnok Malmö az izlandi aranyérmes Vikingur Reykjavik ellen, így kedvező pozícióból várhatja a keddi visszavágót. Azonban ez nem egy megnyugtató eredmény, hiszen a realitások alapján a svédeknek már odahaza el kellett volna dönteniük a továbbjutást, ráadásul a Vikingur több, mint 50 percig emberhátrányban játszott. Izgalmas lehet a visszavágó?

3899003

Svédországban elég kemény 90 percet hoztak össze a csapatok, hiszen a hazaiak négy, a vendégek pedig hét lapot kaptak. Ráadásul Kristall Mani Ingason azért kapott a 39. percben második sárgát, mert gólját a svéd fanatikusok előtt ünnepelte, ezt követően pedig össze is veszett a Malmö futballistáival, vagyis nem minden idők legértelmesebb piros lapját szedte össze.

Látva ezt a tényt és hogy az izlandiak egy borzalmasan nevetséges góllal szépítettek Malmőben, nagyon örülhetnek a szigetlakók a 3-2-es vereségnek, különösen ha hozzátesszük, hogy

a Vikingur mindkét kaput eltaláló lövéséből gól született, míg a svédek 26-szor kísérleteztek, 14-szer pedig el is találták Thordur Ingason kapuját.

Az izlandiak hátránya tehát minimális, ám a két csapat közötti tudásbeli különbség annál markánsabb. Még azt sem mondjuk, hogy Kristall Ingason kiválása döntő lehet, mert nem várunk nagy támadójátékot a hazaiaktól. De azért tegyük gyorsan hozzá, Ingason a BL-előselejtezőben a Levadiának és az Inter Escaldesnek is betalált.

A két csapat között tényleg hatalmas a difi, és a svédek nem is fognak olyan ismeretlenül futballozni a reykjaviki gyepen, mint mondjuk az észtek vagy az andorraiak tették. Ola Toivonen és társai kettős győzelemmel üthetik ki az izlandi bajnokot, a gólkülönbség pedig akár 3-4 gólos is lehet, ha kijön a lépés.

{"headTitle":"Vikingur-Malmö","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-12 21:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Malmö nyer és 2.5 gól felett","odds":"2.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Malmö -1 (európai hendikep)","odds":"2.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"}]}
[3899003] 2022-07-12 21:30:00 Vikingur Reykjavik - Malmoe FFx;