Magyar foci

Örüljünk már egy kicsit a Vidi sikerének...

  • Tomihmv

Hiába borította a papírformát a Vidi, a jogtalan (?) kiállítás miatt háborognak a magyar szurkolók. Normális dolog ez?

A Vidi borította a papírformát a Ludogorec ellen. - Fotó: molvidi.hu

Hatalmas küzdelemben, 1-0-s összesítéssel jutott tovább a Videoton, új nevén MOL Vidi FC a Bajnokok Ligájában az utolsó hét bolgár bajnokságot behúzó Ludogorec ellen. Mindez óriási fegyverténynek számít, ismerve a magyar csapatok vergődését a nemzetköz kupaporondon, mégsem zeng dicshimnuszt a magyar média, sokkal inkább lehúzza a Vidi sikerét a jogtalan (?) kiállítás miatt.

Pedig ahogy említettük, órási bravúrt vitt véghez Marko Nikolics együttese. A Ludogorec csapata ugyanis egyre nagyobb falatot harapott ki a nemzetközi foci tortájából az utóbbi években. Elég egy-két statisztikai adatot megemlíteni, hogy mennyivel jár a razgradi alakulat a magyar csapatok előtt:

  • a Ludogorec a Valenciának és a Milannak nem tudott csak gólt lőni az európai kupaporondon,
     
  • a bolgár csapat idegenben olyan együttesek ellen szerzett gólt, mint a Hoffenheim, Basel, PSG (a franciáknál 2-2-s remit értek el) vagy a Liverpool, de hazai pályán többek közt az Arsenalnak és a Real Madrid ellen is betalált.
Igen, ezt a csapatot nullázta le a Vidi, méghozzá mind a két mérkőzésen!

Az persze más kérdés, hogy a bolgárok a visszavágó utolsó 50 percét emberhátrányban játszották, egy jogtalan (?) kiállítás miatt, de hányszor sújtott magyar klubcsapatot vagy a válogatottat jogtalan bírói ítélet nemzetközi tétmérkőzésen (számtalan esetet említhetnénk, de ami biztos, hogy mindenkinek megvan, az Szergej Karaszjov sípmester befújt büntetője a 2016-os Izland-Magyarország Eb-csoportmeccsen).

Végre egyszer "velünk" van a bíró, vagyis az ellenfél kárára téved, s a magyar média már fújja, hogy a Vidinek óriási szerencséje volt Manuel Schüttengruberrel. Igen, talán túlzó volt a kiállítás, de:

  • láttunk már ennél kevesebbért is sárga lapot kiosztani,
  • a szerencséért tenni kell,
  • nem a bíró szerezte a magyar csapat gólját, s nem a bíró bekkelte ki ezt a mérkőzést, és akkor az odavágóról nem is beszéltünk.

Nem játszott szépen a Vidi, de Fiola Attila, Loic Nego (a mérkőzés hajrájában kihagyott helyzete ellenére is), Kovács István és még jó páran pazarul ténykedtek a pályán, méghozzá nemzetközi szinten, egy igen komoly mérkőzésen. Márpedig ez egyértelműen a magyar foci előnyére válhat.

Tény, hogy a piros lap nélkül lehetett volna kétszer 15 perc hosszabbítás is, és végül akár kiesés is, de emberek

a magyar focitól óriási bravúr ez az eredmény!

Örüljünk már egy kicsit egy magyar sikernek, főleg, hogy az utóbbi években milyen eredményeket produkált a válogatottunk (Andorra, Luxemburg), illetve, hogy egy-két csapatunknak még egy kört sem bír menni a nemzetközi kupaporondon...

A Vidi következő ellenfele a Malmö lesz a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, az első mérkőzést jövő hét kedden, Svédországban rendezik.

[2789361] 2018-08-01 20:00:00 Videoton FC - Ludogorets Razgradx;