Olasz Szuperkupa

Meglepő tippünk van az Inter-Juventus fináléra

  • varin

Még akár sima 90 percet is hozhat a finálé, amelyet nem csak hazai pályán, de topfavoritként is vár az Inter.

Milánóban kerül sor az Olasz Szuperkupára, amelyet a bajnok Internazionale és a kupagyőztes Juventus vív egymással. A trófea címvédője és rekordbajnoka, az Öreg Hölgy azonban távolról sem számít esélyesnek, amelyet a hazaiak @1.72-es szorzója is mutat, és bizony jelenleg még akár semleges pályán is inkább a Nerazzurri sikere lenne várható.

3766764

Pedig nem akármilyen győzelemmel hangolt a Juventus csapata, hiszen Rómában egy óriási győzelmet arattak Dybaláék. A Farkasok már 3-1-es előnyben is voltak, ám végül köszönhetően De Sciglio találatának, illetve Szczesny kivédett tizenegyesének, egy nagyon értékes 3 pontot tudott elhozni az Olimpicóból a Juve.

Hasonlóképpen római csapatot keserített a döntő másik résztvevője, az Inter is. Miután a milánóiak a felesleges bolognai kirándulás miatt rápihenhettek a Lazio elleni bajnokira, Martínezék kifejezetten domináns játékkal győzték el a Sasokat. Ugyan ezúttal a Nerazzurri védelme nem teljesített tökéletesen, hiszen Ciro Immobile gólját ordas védelmi hibák sorozata előzte meg, azért egy gólon tartani a Laziót így is nagy eredmény, a 3 pontot pedig ritkán kell megmagyarázni.

Robog tehát megállíthatatlanul a címvédés felé az Inter, ezen az úton pedig szép siker lenne egy Szuperkupa-trófea begyűjtése is.

Ami a várható kezdőket illeti, itt sem áll fényesen Max Allegri, hiszen Federico Chiesa megsérült hétvégén, így csatlakozott a partvonalon kívül lévő Bonucci, Danilo kettőshöz, míg Cuadrado és De Ligt eltiltott, így Rugani játszik valószínűleg belső védőt. Emellett furcsa eset a lengyel kapus története, aki csak nemrég kapta meg az első oltását, emiatt várhatóan Mattia Perin kezd majd.

A túloldalon nincsenek azért hasonló problémák, Simone Inzaghi a bőség zavarával küzd, hogy ezúttal a Dzeko, Correa, Alexis Sánchez hármasból kiket hagyjon a padon, ráadásul Hakan Calhanoglu is visszatérhet a kezdőbe.

[3766764] 2022-01-12 21:00:00 Inter - Juventusx

"Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb játékot kell játszanunk, ha le akarjuk győzni az Intert a döntőben. Túl gyorsan megyünk át védekezésből támadásba, ezen pedig változtatnunk kell. Úgy vélem, az Inter ellen bármi megtörténhet, nekünk pedig már csak az önbizalmunk növelése végett is fontos lenne, hogy elnyerjük a trófeát, mert a célunk, hogy a következő szezonban már a bajnoki elsőségért is küzdjünk" - nyilatkozta Allegri.

Ez a mérkőzés azért így vastagon az Internek áll, de rögtön szögezzük is le, nincs valós érték a hazai győzelemben. Amiben viszont lehet, az a lapok száma, amelyhez megint remek segítséget kapunk.

Daniele Doveri a liga legunderesebb játékvezetője, a trófea megszerzésének lehetősége ellenére pedig azért a Szuperkupa nem igazán rangos díj, így óriási keménykedésre nem számítunk. Doveri 2021-ben hozott már le Inter-Juvét 4, Napoli-Juvét 5, Milan-Intert 3 és 1 lappal, de még Juve-Milant is 2 figyelmeztetéssel, így joggal várhatjuk tőle ezúttal is az underes performanszt.

{"headTitle":"Inter-Juventus","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-12 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 lap alatt","odds":"2.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3766764] 2022-01-12 21:00:00 Inter - Juventusx;