Érdekesség

Kiengedték a börtönből a sportfogadás koronázatlan királyát

Hazatérhetett otthonába a világ egyik legismertebb sportfogadója, Billy Walters.

A hét elején egy Las Vegas-i televíziós újságíró kotyogta el, hogy Billy Walters-et kiengedték a börtönből. A világ leghíresebb sportfogadóját 2017-ben ítélték öt év börtönbüntetésre értékpapírokkal való csalásért. 

Szerdán azonban az ESPN és a Las Vegas Review-Journal is azt közölte, hogy Billy Walters a hét végéig elhagyhatja a floridai állami büntetés-végrehajtási intézményt. Az információk szerint Walters a büntetéséből maradt időt kaliforniai otthonában, házi őrizetben töltheti. 

A most 73 éves legenda már januárban jogosulttá vált arra, hogy házi őrizetbe kerüljön, amire az amerikai törvények értelmében a kora, a büntetésének felének letöltése valamint jó magaviselete ad lehetőséget. 

A folyamatot meggyorsította a koronavírus-járvány is, hiszen Walters idős kora és intézményi lakhelye miatt fokozattan veszélyeztettnek minősült. 


Ki az a Billy Walters? 

Billy Walters volt az első igazi "bálna", aki Nevada állam kaszinóinak és több nemzetközi bukmékerhálózatnak igazi rémálma volt. Walters akkora névnek számított a szakmában, hogy egy időben több bukmékeriroda is az ő tétjeihez mérten igazította az oddsait és a fogadási lehetőségeit. Ezeknek az információknak a megszerzéséhez pedig nem egyszer illegális eszközöket is hajlandóak voltak bevetni. Walters valóságos intézménnyé vált a sportfogadáson belül, súlyos dollármilliókat kaszált a fogadásaival. 

"Voltam profi pókeres is, és tudom, hogy amennyiben jó játékos vagy, valóban a képességekről szól a játék. A sportfogadáshoz azonban jóval nagyobb tudás kell. Én vagyok az élő bizonyíték arra, hogy a sportfogadás is tudás alapú játék. Sorozatban 37 éve nyerek, és nem tudom, hogy mi számít tudásnak, ha nem ez." - mondta egy 2014-es interjúban, amiről akkoriban oldalunk is beszámolt. 

Bár vagyonát elsősorban a sportfogadás révén szerezte meg, nem állt távol tőle a többi befektetési forma sem. Éppen ez okozta a vesztét is, hiszen 2011-ben bennfentes kereskedelem révén 32 millió dollárt keresett a Fortune 500 Dean Foods részvényein. Billy Walters életéről és legendás fogadási sztorijairól rengeteg anyag található a világhálón.