Fehérorosz foci

Bátor, de logikus tippel nyernénk a PL-ben

  • varin

Rögtön az első két napot követően élre állhat a szebb napokat is megélt Dinamo Minszk.

Nem akármilyen meglepetésekkel rajtolt el a Fehérorosz Premier League, az Energetik-BDU 13-szoros, a Torpedo Zogyino 11-szeres oddsért győzte le ellenfeleit az első napon. Pénteken újabb két topfavorit lép pályára, a Dinamo Breszt kötelezője után lássuk, a minszki gárda mire lehet képest az egyik újonc ellen.

{"headTitle":"Dinamo Minksz-Rukh Breszt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-20 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dinamo Minksz","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntelten","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Rukh Breszt","odds":"12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Alighanem ráférne végre egy nagy siker a kék-fehér klubra, hiszen 2004 óta csak hét ezüstérem jött össze az ország egyik legidősebb klubjának. Ám látva a BATE tavalyi botlását és tudva, hogy a két legnagyobb rivális vereséggel kezdte a 2020-as kiírást, még fontosabb lett, hogy Szergej Gurenko fiai ne kövessék el ezt a hibát.

A télen több érkező és távozó is volt az együttesnél, ami nem csoda, hiszen egy ilyen klubnál a negyedik hely és a 25 pontos lemaradás az első helytől, igencsak szégyenteljes eredmény, így a nyáron kinevezett mesternek sok bizonyítási lehetősége nem lesz véleményünk szerint.

Ugyan a BATE és a Szoligorszk kapcsán is azt írtuk, hogy kötelező győzelemmel nyithatnak, ez ugyanígy igaz a Minszkre is, különösen ha az ellenfelet vizsgáljuk. A 2016-ban amatőr csapatként alapított breszti gárda 2018-ban csatlakozott a harmadosztályhoz, ám ekkor még a helyi Dinamo fiókcsapataként funkcionáltak. Két év alatt két osztályt sikerült lépniük, így már a PL-ben próbálhatják ki magukat.

Feljutásuk már csak azért is különösen nagy eredmény, mivel ez első ligás Dnyepr Mogiljev gárdáját ütötték ki egy kétmeccses párharcban. Rutinosabb riválisuk hiába vezetett Bresztben, egy fiatal hős, Vladiszlav Morozov egymaga megfordította meg a meccset úgy, hogy a 94. percben lőtte második gólját, majd a visszavágón szintén az ő kései gólja mentette hosszabbításra a viadalt.

 

Akit érdekel a kiscsapat hőstette, itt megnézheti

Az bizonyos, hogy nagy változásokra volt szükség a fővárosban, hogy ütőképes csapat legyen erre az évre a Dinamo, különösen a védelemben voltak nagy problémái tavaly év végén a csapatnak.

A Minszk tavaly az utolsó kilenc bajnokiján 18 gólt kapott és csak egyszer tudott nyerni.

Elég sok a kérdőjeles elem számunkra mindkét csapatnál, így nem merjük behúzni hazaira a meccset. Ha viszont a statisztikákat böngésszük, azt láthatjuk, hogy a Minszk igazi második félidős csapat - ekkor kapták és rúgták is a gólokat. Ennek szellemében tippelünk erre a 90 percre.

{"headTitle":"Dinamo Minksz-Rukh Breszt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-20 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"A második félidőben lesz a több gól","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3279337] 2020-03-20 18:00:00 Dinamo Minsk - Rukh Brestx;