Átigazolás

Váratlan aligha, de bombameglepetés - Ronaldo a Zebráké

Már meg is van a nyár talán legszenzációsabb igazolása és végre lezárult a régóta húzódó spekuláció. Reszkess, Serie A!

A Juventus kedden késő délután lezárta a tárgyalásokat a Real Madriddal és a két fél megegyezett Cristiano Ronaldo átigazolásáról.

A legfrissebb hivatalos információk alapján CR7 105 millió fontért ölti magára a Bianconeri mezét.

A Real immár hivatalosan is bejelentette - történelmének leggólerősebb játékosa távozik a nyáron Madridból. A torinói klub ezzel nem csak a zsinórban hetedik Scudettója felé tett hatalmas lépést, hanem a hőn áhított és az utóbbi időben oly közeli Bajnokok Ligája győzelmet is megcélozhatja a sztártámadóval kiegészülve.

A BBC Sport július elején már tudni vélte, hogy a Blancók komolyan gondolkoznak a Juventus 88 millió fontos ajánlatán, amit végül sikerült majdnem egy húszassal feljebb tornászniuk. Akkor még mindenki furcsán nézett az ügy hallatán, aztán július 10-én felpörögtek az események. A Juve elnöke, Andrea Agnelli személyesen ment a Görögországban nyaraló Ronaldóhoz tárgyalni, majd röviddel utána követte a játékos ügynöke, Jorge Mendes is, gyorsan le is zárták a tárgyalást.

Szoknunk kell még a látványt. fotó: Caught Offside

A 33 éves Ronaldo 2009 óta volt a Real Madrid játékosa, akkoriban rekordot jelentő 80 millió fontért vették meg a Manchester Unitedtől.

A klubnál eltöltött hosszú évek alatt 438 alkalommal lépett pályára és 450 találatot szerzett - ezzel vezeti az örökranglistát!

A Real hivatalos honlapján kiadott közleményében a játékos "élete legszebb éveiként" aposztrofálta az ott eltöltött éveket. "Az itt eltöltött időszak minden bizonnyal életem legboldogabb periódusa volt. Csak hálálkodni tudok a rengeteg szeretetért, amit kaptam. Ennek ellenére

úgy érzem, eljött az ideje egy új időszaknak az életemben és ezért kértem, hogy engedjenek utamra. Így éreztem helyénvalónak és kérek mindenkit, hogy értsék meg a döntésemet.

- fejtegette érzéseit az élő legenda.

A fogadóirodák egyébként a hír hallatán gyakorlatilag minden oddsot lekaptak oldalaikról, jelenleg nem lehet fogadni sem a BL-győztesre, sem az olasz bajnokra, sem pedig a spanyol elsőségre.
 

Szerintetek jól döntött Ronaldo?