Átigazolás

Nem vesztegette az időt, máris erősített a Pool

  • gb1

A BL-kudarc után két nappal bejelentették az első nyári igazolást - Klopp a középpályát erősíti a brazil ásszal.​

Hétfő késő este bejelentették a Liverpool első igazolását a 24 éves brazil védekező középpályás, Fabinho személyében. A Vörösök nagyjából 45 millió euróért szerezték meg az aláírását, melyhez később az eredményesség alapján 6 millió bónusz társulhat.

A játékos a következőket mondta a klub honlapjának. "Nagyon izgatott vagyok - ez egy olyan váltás, amire mindig is vágytam, hiszen ez egy gigászi csapat. Az infrastruktúra egészen kivételes.

Ha egy ilyen méretű klub keresi a kegyeidet, nem sokat kell gondolkoznod a döntésen.

Remélem sikerül majd együtt trófeákat szereznünk. Minden erőmmel azon leszek, hogy fejlesszem magam és részese lehessek a klub történelmének."
 

A korábbi Rio Ave és Real Madrid játékos 225 pályára lépés alkalmával 25 gólt szerzett a Monacóban. Fabinho megkerülhetetlen tagja volt a 2016/17-es szezonban francia bajnoki címet begyűjtött csapatnak, amely a BL-ben a City-t is kiejtette az akkori szezonban. Guardiola le is akart csapni rá tavaly nyáron, de a Paris Saint-Germain ostromait is állnia kellett.

A brazil középpályás Naby Keitához csatlakozva a Pool első nyári igazolása lesz és érkezésével egyre biztosabb, hogy Emre Can tovább áll a csapattól az uborkaszezon alatt.