Átigazolás

Nevetséges összeget költöttek az olasz klubok a télen

A téli átigazolási szezon Itáliában síri csendben telt. Senki nem akar már Olaszországba szerződni?

Lezárult Európában a téli átigazolási szezon, több nagy sztárjátékos is csapatot váltott. 85 millió euróért elkelt például Virgil van Dijk, 65 milliót fizetett a City Aymeric Laportéért, míg az Arsenalnak Pierre-Emerick Aubameyang 63 milliójába fájt. Ez három olyan játékos, aki önmagában több pénzért váltott, mint amelyet a teljes Serie A elköltött januárban.

Fotó: Archív

Olaszországban ugyanis szokatlanul nagy csend volt, a La Gazzetta dello Sport jelentése szerint mindössze 50 millió euróért igazoltak a csapatok, míg a Premier League-ben ez a szám 492.5 millió. A Transfermarkt és a La Repubblica is viszont csak 20 millió euró kiadást ír és meglepő módon az átigazolási szezonban messze a Sassuolo költötte a legnagyobb összeget (8 millió euró) azzal, hogy szerződtették a Juventus hátvédjét, Pol Lirolát 7 millióért.

Külön érdekesség, hogy a Juventus, az Inter, a Roma, a Lazio, a Milan és a Napoli sem szerződtetett szinte senkit sem.

Valamivel kisebb a kontraszt, ha a teljes szezont vizsgáljuk, hiszen a Premier League-be a nyári átigazolási szezon óta 2 milliárd euróért érkeztek játékosok, míg a Serie A esetében alig kevesebb ez az összeg, mint a fele: 900 millió euró.

Ami egyébként a többi topligát illeti, a La Ligába 271 millióért érkeztek játékosok, a Bundesliga-csapatok 112 milliót költöttek, míg a francia első osztály együttesei csupán 72 milliót.

A téli átigazolási szezon legérdekesebb transzfereit külön cikkben is kivesézzük.