Foci-vb 2018

Mindenki a dánokért imádkozik

Három nagyon erős és egy közepes csapat várja kiemeltként a pótselejtező sorsolását.

Fotó: thenews.pl

Portugália és Görögország kedd esti győzelmével eldőlt, hogy a svájciak, illetve a görögök mehetnek pótselejtezni. A koefficiens-pontok alapján már azt is tudjuk, hogy a helvétek kiemeltként, míg a hellének nem kiemeltként várják az október 17-ei sorsolást, így akár a két említett csapat találkozhat is egymással. 

A pótselejtezős csapatok
Kiemelt csapatok: Svájc, Olaszország, Horvátország, Dánia
Nem kiemelt csapatok: Svédország, Észak-Írország, Írország, Görögország

Első ránézésre talán nem is kérdéses, hogy Dániát nagyon szeretné mindenki megkapni, hiszen a skandináv csapat lényegesen gyengébb, mint Svájc, Olaszország vagy Horvátország. Nehezebb már a kérdés, ha valaki a nem kiemelt csapatok közül akar választani, hiszen lebecsülni az Ibrahimovic nélkül is remekelő svédeket, az otthon pokoli hangulatot teremtő íreket, a norvégokat és cseheket lazán megelőző északíreket vagy a betonvédelemmel ellátott görögöket, eléggé könnyelmű dolog lenne.

Ami a többi vb-pótselejtezőt illeti, szerda reggelre az is eldőlt, hogy a dél-amerikai ötödik helyezett Peru Új-Zélanddal találkozik, míg a Közép-Amerikában negyedik Honduras Ausztráliával mérkőzhet meg a világbajnokságért.

A teljes névsor november közepére alakul ki, amikor is véget érnek a pótselejtezők, valamint Afrikában is lejátsszák az utolsó csoportmérkőzéseket és kiderül, melyik három csapat csatlakozik Egyiptomhoz és Nigériához a fekete kontinensről.