Tenisz

Ez a Sanghaj Masters sem múlt el Kyrgios-balhé nélkül...

  • Cesc18

Nick Kyrgios a tavalyi sportszerűtlen viselkedése után ismét összetűzésbe keveredett a kínai publikummal, de ezúttal is ő húzta a rövidebbet.

Lehet, jobban tenné az ausztrál, ha nem erőltetné a Sanghaj Masterst, ez a torna ugyanis nem hoz neki szerencsét, igaz, erről elsősorban saját maga tehet. Az előző kírásban Mishca Zverev ellen nem vette komolyan a játékot, csak lézengett a pályán. És ha nem lett volna elég, hogy nem tiszteli ellenfelét, még a joggal felháborodott kínai nézőknek is beszólt, miszerint senki nem mondta nekik, hogy jöjjenek ki a meccsére...

Miután ez már nem az első balhéja volt, így az ATP nemcsak pénzbüntetést szabott ki, de több hétre el is tiltotta az ausztrált. Sokat azonban nem tanult belőle Kyrgios, ugyanis idén is voltak érdekes alakításai. Az i-re a pontot ismét Sanghajban tette fel, ahol ezúttal sem volt hajlandó teniszezni. Csak most annyi különbséggel, hogy lazsálás helyett tényleg levonult a pályáról...

Az aussie-nak ezúttal a közönséggel és a székbíróval volt problémája, aki nem fegyelmezte a nézőket.

"Ez így oké? Mégis mit csinál? Nem mondott semmit, miközben ezek csak járkáltak össze-vissza. Egyáltalán semmit.” - mondta Kyrgios a csapatának, sőt, a Tennis TV mikrofonja azt is rögzítette, amikor arról beszélt, hogy feladja, ha elbukja az első szettet.

Ha ezt most elvesztem, feladom és hazamegyek.

 

 

 

 

Elbukta. 7-5-re tie-breakben. Majd betartva ígéretét, kezet nyújtott az amerikainak...

Természetesen ezt sem hagyta figyelmen kívül az ATP, sportszerűtlen viselkedés miatt 10 ezer dollárra büntették meg Kyrgiost, sőt, mivel a feladások utáni kötelező vizitre sem ment el az ausztrál, az első körös győzelméért járó 21 085 dollárt sem kapja meg. 

Kyrgios a közösségi oldalán kért elnézést, és azzal védekezett, hogy gyomorproblémái voltak, ami miatt csak szenvedett a pályán.

Mindenesetre döbbenet, hogy képes volt ismét ilyen módon elengedni egy tornát, miközben ráadásul még minden esélye meglenne arra, hogy kvalifikálja magát az év végi világbajnokságra. Az a szerencséje, hogy a közvetlen riválisai közül a legtöbben kiestek, egyedül Sam Querrey van még versenyben, aki csütörtökön Grigor Dimitrovval méri össze tudását.

Fogadás a továbbjutóra   
Sam Querrey Grigor Dimitrov
2.15 1.55