Tenisz

Eljött az idő, amikor érdemes bizalmat szavazni Kyrgiosnak?

  • Cesc18

Jó formában kezdte a szezont Nick Kyrgios, akivel így Melbourrne-ben is számolni kell - jelenleg 15.00-ös oddson fogadható az Australian Open-győzelme.

Néhány napja arról írtunk, hogy Andy Murray és Novak Djokovics sem lábalt még ki a tavalyi sérülésekből, időközben pedig a korábbi világelső brit vissza is lépett az Australian Opentől, akárcsak a japán Kei Nisikori. Djokovics és Stan Wawrinka is kérdőjeles, illetve a trónon csücsülő Rafa Nadalt sem láthattunk még idén játszani. A nagyok közül egyedül az AO-címvédő Roger Federer háza táján nincs probléma, a svájci a Hopman Kupa megnyerésével tökéletesen hangolt a melbourne-i viadalra.

Nem olyan meglepő tehát, hogy egy héttel a rajt előtt Federer AO-sikerét már csak 2.75-ért mérik.

Kétségkívül a helvét géniusz a favorit, de érdemes szétnézni a második vonalban is. A német Alexander Zverev, a bolgár Grigor Dimitrov, a belga David Goffin vagy éppen az argentin Juan Martin del Potro egyaránt odaérhet, és a brisbane-i tornagyőzelmével csatlakozott az esélyesekhez Nick Kyrgios is. 

Megkomolyodik végre Nick Kyrgios? - Fotó: ATP

A nagyképű ausztrálnál nincs kiszámíthatatlanabb játékos a Touron, nála tényleg nem lehet tudni, hogy mikor húz elő űrteniszt, vagy mikor tojik magasról az egészre. Egy valami, ami biztos vele kapcsolatban: játéktudást illetően világelső-potenciállal rendelkezik. A nagy kérdés, hogy képes-e végre komolyan venni ezt az egészet. Ebben (is) talán segíthet neki az egykori wimbledoni bajnok Lleyton Hewitt, aki sikereit éppen a szívének és hozzáállásának köszönhette. Hewitt decemberben sokat edzett Kyrgiosszal, és a brisbane-i tornagyőzelem azt mutatja, hogy jó úton haladnak. 

Egy dolog, amiben nagyon szeretne javítani, ez pedig a Grand Slam-tornák eredményessége. Csalódott volt a 2017-es teljesítménye után. Az ütései megvannak és most mind mentálisan, mind fizikálisan készen áll arra, hogy harcoljon. Slamet nyerni nem könnyű, de ha túléli az első hetet, akkor bármi megtörténhet. 

- mondta Hewitt, aki 2005-ben a döntőig menetelt Melbourne-ben.

Kyrgios tavaly sokszor bajlódott sérülésekkel, és Brisbane-ben is előfordult, hogy ápolást kellett kérnie, de elmondása szerint minden rendben van vele.

Sok 3 nyert szettre menő meccset játszottam már, sok nagy csatát megéltem, és úgy érzem, hogy a játékomnak abszolút fekszenek a 3 nyert szettig tartó ütközetek. Most határozottan jól érzem magam. Magabiztos vagyok az ütéseknél és ahogyan a fontos pontoknál játszok. Tavaly nagy várakozásokkal vágtam neki az AO-nak, de rossz szájízzel kellett elhagynom Ausztráliát. 

- nyilatkozta Kyrgios. 

Úgy tűnik most egyben van az ausztrál, de nagyon nehéz neki hinni, hiszen oly' sokszor okozott már csalódást a szurkolóinak, és a legfőbb probléma, hogy legtöbb esetben a hozzáállásával. De az biztos, hogy amennyiben komolyan veszi, akkor számolni kell vele, főleg ebben a jelenlegi mezőnyben. Persze, ez már a korábbi jó néhány major tornán is így volt, de talán most elindult a jó úton...

Így pedig érdemes lehet elgondolkozni a 15.00-ös oddson, amit az AO-győzelmére kínálnak.
Ki nyeri az Australian Opent?
Roger Federer 2.75
Rafael Nadal 5.50
Novak Djokovics 6.00
Alexander Zverev 10.00
Grigor Dimitrov 10.00
Juan Martín del Potro 15.00
Nick Kyrgios 15.00