Tenisz

4.50-es oddsra hajtunk a Kyrgios-López derbin

Nagy csatát vívhat egymással a két kiváló füves pályás játékos a stuttgarti negyeddöntőben.

Mind Stuttgartban, mind s'Hertongenbosch-ban a negyeddöntős ütközetekre kerül sor pénteken. A nyolc mérkőzés közül előzetesen az ausztrál Nick Kyrgios és a spanyol Feliciano López összecsapása tartogatja a legtöbb izgalmat, gyakorlatilag egy füves pályás show-ra készülhetünk. 

Feli Lopez az egyik leghatékonyabb játékos füvön. - Fotó: ATP

López a borítás egyik legnagyobb klasszisa, a füves pályás játék minden csínját-bínját ismeri. Karrierje alatt 72 győzelmet számlál füvön és összesen öt ATP-torna döntőjében volt érdekelt, többek között tavaly Stuttgartban is finálét játszott.

Ahogyan elmondta, számára ez a néhány hét az év egyik legfontosabb időszaka. 

Az egy éve elért döntőt nem lesz egyszerű dolga megismételnie, ugyanis itt a nyolc között Nick Kyrgiosszal találkozik, utána pedig jó eséllyel Roger Federer jöhet. 

Fogadás a győztesre    
Nick Kyrgios Feliciano López
1.65 1.95
Fogadási határidő: 16:20

A fogadóirodák szerint már az ausztrál fenegyerek ellen sem számít favoritnak a spanyol. Kyrgios két hónapos kényszerpihenő után tért vissza, és ha nem is elsöprő, de magabiztos győzelemmel rajtolt. Szűk másfél óra alatt 6-4, 4-6, 6-3-ra verte a hazai közönség támogatását élvező Maximilian Marterert. 

Időnként nagyon elemében volt Kyrgios, ám az igazi teszt most következik számára. Ugyan López is balkezes, mint Marterer volt, ám a fiatal némettel ellentétben a spanyol sokkal jobban cifrázza a játékát és a hálónál is kategóriákkal jobb. 

Jól ismerik egymást, hiszen többször is megmérkőztek már, többek között 2016-ban Wimbledonban. Akkor elmaradt az igazi drámai csata, Kyrgios 6-3, 6-7, 6-3, 6-4 arányban nyert.

Most ennél egy kiélezettebb küzdelemre számítunk, ugyanis López inkább a felvezető tornákon szokott éles lenni, míg az ausztrál éppen a Grand Slameken. Vélhetően a spanyol akarja majd jobban a győzelmet, ő tényleg nagyon elszánt a füves idényben, míg Kyrgios örül, hogy újra játszhat.

Egy élvezetes, döntő szettbe torkolló meccset várunk. Sajnos a bukik sem számítanak egyoldalú összecsapásra, hiszen 25.5-nél húzták meg a játékok számának határát.

  • 1. szett játékok száma - 10.5 felett @ 1.95
     
  • Szettek száma - 2.5 felett @ 2.37
     
  • López 2-1-re nyer @ 4.50