Tenisz

Többek között Djokoviccsal nyernénk - napi tippek Wimbledonra

A wimbledoni tenisztorna csütörtöki játéknapján egy single és egy kombi szelvénnyel támadunk.

Csütörtökön a tábla alsó felén is kialakulnak a harmadik körös párosítások. Ezen az ágon már az első kanyarban jó néhány nagy név elbúcsúzott,

például a friss Roland Garros-döntős Dominic Thiem és a 10. kiemelt David Goffin, míg Andy Murray visszalépett.

Az említett játékosok nem tartoztak a közvetlen favoritok közé, az esélyesek azért szépen abszolválták a papírformát.

A második körben Rafa Nadalra és Novak Djokovicsra újabb ujjgyakorlat vár, viszont Juan Martín del Potro keményen megizzadhat Feliciano Lopez ellen és Alexander Zverevre sem vár könnyű menet Taylor Fritz ellen. Szintén nehéz fellépésre számíthat Nick Kyrgios is, annak ellenére, hogy igen meggyőzően kezdett.

Kyrgios szervája sebezhetetlen volt kedden. - Fotó: ATP

Az ausztrál fenegyerek egy ízig-vérig füves pályás derbit játszott Denis Istominnal, hiszen az első három szettben nem tudták lebrékelni egymást, így rövidítések döntöttek. Az első kettőt Kyrgios nyerte, utána szépített az üzbég. A negyedik játszmában tört meg a jég és az ausztrál elvette Isto adogatását. 

Kyrgios őrült tempóban termelte az ászokat, a négy szett alatt 42-t rámolt be és ezen kívül még volt 74 olyan, amibe Istomin beleért, de nem tudta visszaadni. 

Ettől függetlenül az ausztrál nem volt teljesen elégedett a játékával, ugyanis az adogatását leszámítva elmaradt a legjobb teniszétől. Ugyanakkor motiváltan játszott, ami nála mindig egy kiemelendő faktor. 

Könnyű meccsre Robin Haase ellen sem számíthat, aki ugyan nem egy füves pályás spíler, ám ezen a borításon is tud kellemetlen ellenfél lenni. A hollandnak is elég korrekt az első szervája és kifejezetten szereti az ilyen meccseket. Ha Kyrgios nem bohóckodja el, akkor itt valószínűleg nem borul majd a papírforma, de arra képes lehet Haase, hogy szorossá tegye a meccset.

Nick Kyrgios-Robin Haase
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 35.5
@1.65
Fogadási határidő: -

Ahogyan fentebb említettük, Djokovicsra egyszerű meccs vár Horacio Zeballos ellen. Ugyan a bukmékerek időnként rettentően alulértékelik az argentint, ez esetben azonban reális, hogy még +2.5-ös szett hendivel is bőven 4 felett van az oddsa. Füvön ugyanis egyáltalán nem érzi komfortosan magát, az eső körben szerencséje volt, hogy salakos ellenfelet fogott ki. Djokovics nagyon meggyőzően kezdett, vagyis meglepő lenne, ha egy szettet is bukna Zeballos ellen.

Murray nélkül a britek Kyle Edmundban bízhatnak, aki az első körben hozta is a papírformát, ugyan időnként akadtak gondjai, de összességében elvégezte a munkát és 3-0-ra nyert. Valószínűleg hasonló lesz a helyzet Bradley Klahn ellen is, aki a US Openen kívül először tudott más Grand Slam-tornán meccset nyerni. Nagy önbizalommal játszik jelenleg, de a torna egyik nagy meglepetése lenne, ha a hazai közönség támogatását élvező Edmundot búcsúztatni tudná. 

A brit egyébként az elmúlt 11 olyan Grand Slam-meccsét megnyerte, amikor a bukiknál 1.40 vagy annál kisebb szorzóval szerepelt. 

Szintén győzelmet várunk Karen Khachanovtól is, aki tavaly a harmadik körig menetelt. Az orosz ezt akár idén meg is fejelheti egy körrel, ugyanis Marcos Baghdatis után a legjobb 32 között is verhető ellenfél jön majd. Baghda, bár komoly név a szakmában, de a formája meglehetősen gyenge.
 

  • Djokovics 3-0 + Edmund + Khachanov @ 1.85
     
További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére. Illetve látogass el a torna fórum topikjába, ahol ugyancsak számtalan tipp közül szemezgethetsz vagy oszthatod meg saját gondolataid.

Kattints a képre és játssz a nyereményekért!