Tenisz

Bajba kerülhet az ausztrál fenegyerek

  • Cesc18

Meglehetősen alacsonyra szabták a játékok számának határát Nick Kyrgios meccsén, így érdemes az overt bombázni.

Az egyetlen amerikai salakos ATP-versenyen, a houstoni Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championshipen ezúttal is korrekt mezőny jött össze. Első alkalommal teszi tiszteletét Texasban a 4. kiemelt Nick Kyrgios, méghozzá haverjai tanácsára:

Sok jót hallottam erről a versenyről. Több haverom is rendre elindul Houstonban és azt mondták nekem, hogy szeretném ezt a tornát. Az amerikaiak szerint is ez egy csodás verseny, így adok neki egy lehetőséget. 

Kyrgios pályafutása első meccsére készül Houstonban. - Fotó: ATP

Kyrgiosnak nagy szüksége van a tétmeccsekre, hiszen az Australian Open óta meglehetősen keveset láthattuk. Hát- és vállsérülésekkel bajlódott, így Rotterdamban, Acapulcóban, Delray Beach-en és Indian Wellsben sem indult. Elmondása szerint most már 100%-os állapotban van, de nem lehet tudni, hogyan reagál a teste éles bevetésen. 

Kezdésként a világranglistán 108. helyen álló Bjorn Fratangelóval néz majd farkasszemet. Az amerikai srác rettentő magabiztos győzelemmel indított, hiszen a nála előrébb rangsorolt Jordan Thompsonnak mindössze két játékot engedett.

Fratangelo a honfitársaival ellentétben salakon is jól érzi magát, sokan nem tudják róla, de 2011-ben a juniorok között Roland Garrost nyert, a döntőben pedig egy bizonyos Dominic Thiemet múlt felül.

Tény, hogy a profik között még olyan nagy dolgokat nem alkotott, de kellemetlenkedni tud. Az pedig nekünk a tipp szempontjából bőven elegendő, hiszen a játékok számának határát 20.5-nél húzták meg.

Kyrgios tenisze ugyan minden borításon hatékony, de salakon a leginkább sebezhető. Kellően kiszámíthatatlan is az ausztrál fenegyerek, de így első houstoni fellépésén rozsdásabb rajtot várunk tőle. Fratangelo pedig képes lehet megszorongatni. 

Bjorn Fratangelo-Nick Kyrgios
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 20.5
@1.60
Fogadási határidő: csütörtök, 01:00