Női kézi BL

Pokoli meccs vár a Fradira

A Ferencváros női kézilabda-csapata a tavalyi döntős Vardar Szkopje otthonában kezdi meg idei BL-szereplését.

Pokoli meccs vár a Fradira. - Fotó: facebook.com/fradi.hu

Roppant nehéz október vár a Ferencváros női kézilabda-csapatára, hiszen 25 nap alatt hét tétmérkőzést kell megvívnia. Ezek közül öt igen komoly rangadó lesz, melyek közül az elsőre pénteken kerül sor, amikor is Elek Gábor tanítványai annak a Vardar Szkopje otthonába látogatnak, amely csapat a tavalyi szezonban csak hosszabbítást követően maradt alul a Győrrel szemben a Bajnokok Ligája fináléjában.

1x2    
Vardar Szkopje Döntetlen Ferencváros
1.16 12.50 5.25

Igaz, a két együttes tavaly az első csoportkörben is összemérte erejét, amikor is ugyanúgy az első mérkőzést Macedóniában játszották a felek, s a Fradi óriási bravúrt vitt véghez, hiszen pontot tudott lopni a Szkopje otthonából, ami a zöld-fehéreken kívül egyébiránt csak a Buducsnoszt Podgoricának sikerült.

A Vardarnál azóta történt egy-két változás, távozott például Anja Althaus, Tamara Mavsar, Camilla Herrem, Pessoa De Oliviera, Andrea Csovics és Szanja Damjanovics is, ugyanakkor érkező oldalon Polina Kuznyecova, Dragana Cvijics és megannyi tehetséges fiatal macedón játékos nevét olvashatjuk, vagyis ez a csapat cseppet sem gyengült.  

A két csapat eddigi egymás elleni tétmérkőzéseinek eredményei:
Időpont Liga Mérkőzés Eredmény
13.11.16 BL Ferencváros Vardar Szkopje 24 : 37
14.10.16 BL Vardar Szkopje Ferencváros 27 : 27

Ami a magyar csapatot illeti, a zöld-fehéreknél nem volt komolyabb változás a nyári szünetben, hiszen mindössze Szöllősi-Zácsik Szandra távozott, ugyanakkor Laura van der Heijden érkezett, míg Szucsánszki Zita mégsem vonult szülési szabadságra. A csapatkapitány sérülése papíron a múlté, s noha idén még tétmérkőzésen nem lépett pályára, a hírek szerint pénteken először öltheti magára ismét a Fradi dresszét.

"Nagyon kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek, és mit tudunk megoldani abból, amit szeretnénk. Nagyon bízom benne, hogy jó mérkőzést tudunk játszani" - fogalmazott a Elek Gábor az MTI-nek, aki a szerb Andrea Lekics játékára hívta fel a figyelmet, míg a csapatkapitány, Szucsánszki Zita a horvát Andrea Penezicet is megemlítette. 

"A világ egyik legjobb csapatáról beszélünk. Ahogyan a Győrnek, úgy a Vardarnak sincs gyenge pontja, ha mindenki jól játszik, mert minden posztra két kiváló emberük van" - mondta a csapatkapitány szintén az MTI-nek.

Ugyanakkor az összeszokottság, a tavalyi eredmény és Szucsánszki visszatérése ellenére is toronymagasan a macedón csapat az esélyes, amit nem csak a szaklapok, hanem a sportfogadó irodák is így látnak. A     háromesélyben mindössze 1.16-szoros pénzt kínál a hazaiakra, míg a vendégekre 5.50-szerest. A fogadóiroda a hendikep vonalat 4,5-nél, míg a gólok számának határát 55,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti péntek 19:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.