Női kézi BL

Ezt néztük ki a Fradi BL-odavágójára

A Ferencváros női kézilabda-csapata Európa legjobb formában lévő együttesét fogadja a BL nyolcaddöntőjének odavágóján.

A hétvégén megkezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő, amelyben két magyar csapat is érdekelt lesz. Elsőként a Ferencváros lép pályára, s az odavágót hazai pályán játssza a Brest együttese ellen szombat délután.

A találkozó, a bukmékerek szerint, teljesen háromesélyes, ugyanakkor egy picit a magyar csapat felé billentik a mérlegnyelvét, amelyre átlagosan 1.90-szeres szorzón lehet fogadásokat kötni háromesélyben.

Csapathírek

Remek formában várja az FTC a hétvégi találkozót, ugyanis a válogatott mérkőzések miatti szünetet követően az elmúlt hétvégén sorozatban harmadjára is megnyerte a Magyar Kupát! A zöld-fehéreknek ráadásul az eddigi legerősebb négyesdöntőben sikerült diadalmaskodniuk, ahol az elődöntőben a Mosonmagyaróvárt (29-25), majd a fináléban a Győrt (25-23) nyomták le.

Hazánkban perpillanat tehát a zöld-fehérek az egyeduralkodók, az MK-t már behúzták, a bajnoki cím pedig karnyújtásnyira van számukra, az NB I-ben például nem is hibáztak. A BL már más kávéház, hiába játszottak tavaly döntőt a sorozatban, már a csoportból való továbbjutásért is izgulniuk kell, az utolsó fordulóban derült ki, hogy egyáltalán ott lesznek-e a nyolcaddöntőben.

Ráadásul végül a sorsuk már nem is a saját kezükben volt, mivel kikaptak a Metz otthonában, így nagyon szurkolniuk kellett az Esbjergnek, hogy győzni tudjon a Rapid Bukarestnél, ami végül összejött, így az elmúlt szezon ezüstérmese is ott van az egyenes kieséses szakaszban.

A jó forma mellett ugyanakkor továbbra is jó néhány hiányzója (szokásos kimaradókról beszélünk) van a magyar együttesnek. Lekics ugyan a hétvégén már visszatért, még hozzá remek formában, de az elődöntőben Tomorit elveszítették, aki a fináléban már nem is szerepelt, nagy kérdés, hogy a hétvégén tud-e játszani, s ha igen, akkor mennyit.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


A franciák szezonjára eddig nem lehet panasz. Hazájuk bajnokságát százszázalékos mérleggel, kétpontos előnnyel vezetik, a honi kupában bejutottak a legjobb négy közé, míg a BL-ben ugye a másik csoport harmadik helyét csípték meg. 

A formájuk is több, mint jó (Európa legjobb formájában lévő együtteséről beszélünk), ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy legutolsó vereségüket október végén, Debrecenben hozták össze, ahol 31-24-re kaptak ki. Az azóta lejátszott 21 tétmeccsükön (!) nem találtak legyőzőre, többek közt a Győr (32-32) vagy az Odense (29-29) otthonát is veretlenül hagyták el.

A válogatott szünetet követően egyébként két sima sikert arattak, a D1-ben, a Merignac (37-30) és a Saint Amand (38-28) alakulatai ellen is könnyedén győztek.

Az utóbbi meccseken a franciáknál Delaye, Freriks és Jaukovics sem játszott.

Mire érdemes fogadni?

A felek a tavalyi szezonban egy csoportban voltak a BL-ben, akkor Magyarországon a Brest 21-20-ra, míg Franciaországban 24-21-re győzött, két szoros meccsen. Most is valami hasonló van kilátásban, kőkemény találkozót vizionálunk.

A felek jó passzban vannak, a számok alapján a vendégek remekül védekeznek, viszont lőtt gólok tekintetében annyira nem jeleskednek (a BL-ben mindössze három együttes kapott kevesebb gólt náluk, a lőtt gólok számában ugyanakkor csak a kilencedikek, utóbbiban a Fradi a 12.). És, ha mindezekhez hozzárakjuk, hogy mekkora a tét, viszont még csak az odavágóról beszélünk, amelyen egyik félnek sem kell kockáztatnia, úgy véljük, hogy reális esély van rá, hogy a gárdák ezúttal is 53,5 gól alatt maradjanak.

{"headTitle":"Ferencváros - Brest","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-16 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 53,5 alatt","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}