Európa Liga

Csúnyán ráfaraghat a Köln a londoni invázióra

  • ivan

Közel 20 ezer kölni szurkoló kísérte el Londonba a csapatot a csütörtöki Európa Liga-meccsre.

Nagy nap volt a csütörtöki az 1.FC  Köln szurkolóinak életében, hiszen azok után, hogy öt évvel ezelőtt a gárda még a Bundesliga II-ben szerepelt, ezúttal az Arsenal otthonában várt nemzetközi kupameccs a csapatra.

Sokat elmond a városról és a szurkolók futballimádatáról, hogy a német másodosztályban is átlagosan 40 ezer néző látogatott ki a meccsekre, ezek után pedig sejthetjük, hogy a patinás londoni csapat elleni idegenbeli találkozót milyen felfokozott hangulat övezte.

Csakhogy az európai mainstream-futball már nincs felkészülve az efféle fanatizmusra. A brit metropoliszba közel 20 ezer kölni drukker kísérte el a csapatot és helyenként komoly felfordulást okoztak a városban, de magát a mérkőzést is közel egyórás késéssel tudták csak elkezdeni.

Az Arsenal előzetesen ugyanis mindössze 3 ezer belépőt biztosított a Köln számára, amit nyilván pillanatok alatt elkapkodtak, így sok német szurkoló a hazai szektorokba szerzett magának jegyet, de a beszámolók szerint akadtak olyanok is, akik jegy nélkül jutottak be az Emiratesbe. Szemtanúk szerint a német szurkolók százával vásároltak Arsenal-sálakat és mezeket, hogy így vágják át a biztonságiakat.

A beléptetés így lassan haladt, kialakultak lökdösődések és kisebb balhék is, ezt követően pedig igen feszült légkör volt jellemző a stadionban. 

Az Arsenal péntek reggeli közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaztak, hogy levonják a tanulságokat és támogatják azokat a törekvéseket, amely korlátoznák a vendégszurkolók jegyvásárlását a jövőben.

Emiatt viszont kisebb pánik alakult ki az Arsenalnál, akik a rendőrséggel és az UEFA hivatalos ellenőreivel egyeztetve próbáltak megoldást találni a kialakult helyzetre. Végül az angolok áthidalták a problémát és egy helyre terelték a németeket, akiket komoly biztonsági jelenlét mellett felügyeltek a mérkőzés alatt. Bár felmerült a halasztás is, végül elkezdődött a találkozó.

Ami alatt a kölni drukkerek egyébként "kitettek" magukért, simán leszurkolták a hazai fanatikusokat, durrantak a petárdák és égtek a színes fáklyák - ezek miatt azonban számíthatnak az UEFA komoly büntetésére is.

A meccs másnapján a közösségi oldalakon sok Arsenal-szurkoló arról posztol, hogy mennyire félt a kölni drukkerek közelében, ami egyrészről érhető, hiszen többségük soha életében nem tapasztalt még ilyen jellegű inváziót és fanatizmust.

A rendőrség öt embert vett őrizetbe rendbontás miatt

A meccset egyébként az Arsenal 3-1-re megnyerte, pedig Cordoba révén a Köln a 9. percben megszerezte a vezetést. A lefújás után a kölni drukkerek még hosszú percekig ünnepelték a csapatot.

A H csoportban egyébként december 7-én rendeznek majd egy Crvena zveda-Köln mérkőzést is. Állítólag a németek 15 ezer jegyet kértek a szerbektől, akik jelezték, összesen 2 ezer belépőt biztosítanak a számukra...

[2621540] 2017-09-14 22:05:00 Arsenal - 1. FC Kölnx;