Bundesliga

Hol hendizzünk, ha nem itt?

  • gb1

Gulácsiék remek formában fogadják az idegenben rém gyenge, tabella legvégén tanyázó Kölnt.

Tükörsima győzelem néz ki szombaton kora este a Lipcsének, amely igazán remek formában vonult a válogatott szünetre. Egy dolog, ami zavaró kissé, hogy szám szerint 13 (!) játékosuk húzta magára a nemzeti mezt az utóbbi két hétben, de ezt a Kölnt ettől függetlenül is lazán kéne verniük.

{"headTitle":"RB Leipzig-1. FC Köln","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-23 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lipcse","odds":"1.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Köln","odds":"7.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A sikerekben komoly szerepet vállalt a német válogatott kezdő támadója, Timo Werner, aki öt gólt vágott az utóbbi két meccsükön. Pont, mire arról kezdett cikkezni a sajtó, hogy hullámvölgybe került a Nagelsmann-brigád, 8-0-s vereséget mértek a Mainzra, majd 4-2-est a Herthára. Az otthoni mérleg mondjuk nem valami fényes idáig, de a 2-2-1-et szerintünk szép lassan feljavítják Gulácsiék. Azt érdemes hozzátenni, hogy az ominózus Schalke elleni vereség az egyetlen kisiklás az elmúlt 12 bajnokin a Red Bull Arenában.

Egy dolog lehet kissé aggasztó, ami a magyar válogatottnak is különösen fájó volt, hogy Willi Orban továbbra sem bevethető, de a védelemből Kanaté is kiesett, ahogyan az amerikai válogatott, Tyler Adams sem biztos, hogy zöld utat kap. A Kecskéknél Katterbach és Kotielló biztosan, Meré pedig valószínűleg nem lép pályára.

A Kölnnek nem igazán úgy ment az élvonalbeli visszatérés, ahogyan azt sokan várták tőlük. Hiába voltak lehengerlőek a Bundesliga 2-ben, idén az utóbbi 7/9 tétmeccsüket elveszítették és idegenben rendre megsorozzák őket. A hat túrájukból csak egyet tudtak megnyerni és mindössze öt gólt vágtak ezek alatt.

Érdekes, hogy a hat idegenbeli meccséből négy alkalommal betalált a Köln, ami akár a meggyengült lipcsei védelem ellen is összejöhet, de ettől függetlenül az alábbi tippnek gond nélkül kéne zöldülnie. HA nem a válogatott szünet után lennénk, könnyen lehet, hogy még vaskosabb hendit húznánk, de ezúttal is inkább az óvatosság mellett tesszük le a voksunkat.

{"headTitle":"RB Leipzig-1. FC Köln","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-23 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lipcse -1.25","odds":"1.69","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3081466] 2019-11-23 18:30:00 RB Leipzig - 1. FC Kölnx;