Bundesliga

Megéri ennyiért behúzni a Schalkét?

Úgy tűnik igen, hiszen megtáltosodott a gelsenkircheni társulat, míg a Köln komoly mélyponton van.

David Wagner gatyába rázta a tavaly kiesés szélére sodródott csapatot. fotó: Schalke Twitter

A német élvonal hetedik fordulójának szombati játéknapját a Schalke-Köln összecsapás zárja, amelyen a bukmékerek egyöntetűen a hazaiak sikerét várják. Ez persze aligha jelent meglepetést, ugyanis a Királykékek nagyon összekapták magukat az utóbbi fordulókban és sorra szállítják a győzelmeket.

{"headTitle":"Schalke-Köln","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-05 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schalke","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Köln","odds":"5.29","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Az előző kör legnagyobb meglepetését is a gelsenkircheniek okozták, miután a tabellát öt fordulón át vezető Lipcsét gyalulták le idegenben 3-1-re. Nagy változtatásra nem is számítunk a nyáron Huddersfieldtől igazolt David Wagnertől, aki egy viszonylag szokatlan 4-2-2-2-es felállást részesít előnyben. A csillogást továbbra is Harittól várhatjuk, aki az utóbbi három meccsen egyaránt két gólból vette ki a részét és csak úgy sziporkázik Wagner kezei alatt. 

Tudtad? Az utóbbi négy bajnokin csak a listavezető Bayern (14) lőtt több gólt, mint a Schalke (13).

Ami kisebb aggodalomra adhat okot, hogy csapatkapitányuk, a Neuer-utódként kikiáltott Nübel kihagyta a csütörtöki edzést izomprobléma miatt, így valószínű, hogy Markus Schubertnek kell beugrani a helyére. Mellette még Bentaleb játéka kérdéses, míg az ellenfélnél Drexler, Celems, Verstraete és az eltiltott Meré nem várhatók a gyepre.

[3081427] 2019-10-05 18:30:00 Schalke 04 - 1. FC Kölnx

A Köln számára aligha úgy indult az idény, ahogyan azt tervezték, a Bundesliga 2-őt magabiztosan megnyerő csapat ugyanis teljesen szétesett az élvonalban. Eddigi hat bajnokijukból öt vereséget jegyeznek, de ami a legaggasztóbb, hogy a góllövés, ami a fő erősségük volt tavaly, nagyon nem megy nekik a friss kiírásban. Becsületükre szóljon, hogy a sorsolásuk bitang nehézre sikeredett és például a Dortmunddal is sokáig partiban voltak, míg a Hertha ellen 10 emberrel kellett felvenniük a harcot.

Egy dologba kapaszkodhatnak a Kecskék, mégpedig, hogy történelmük során a Schalke ellen nyerték a legtöbb bajnokit, bár a jelen formák alapján ez aligha reális forgatókönyv. Ráadásul erre utoljára hat tétmeccsel korábban volt példa. A Schalkéra kiszabott szorzó mondjuk egy hangyányival lehetne magasabb, de szerintünk ha nehezen is, de bezsákolják zsinórban az ötödik győzelmüket.

{"headTitle":"Schalke-Köln","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-05 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schalke nyer","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081427] 2019-10-05 18:30:00 Schalke 04 - 1. FC Kölnx;