Bundesliga

Előhúzzuk 2,15-ért a tavalyi klasszikus Bayern-tippet?

  • gb1

A remek formában lévő rekordbajnok újabb három egység reményében látogat a felszálló ágban lévő Kölnhöz.

A Lipcse ellen Lewának sem ment, ezért kiéhezve várhatja a következő felvonást. Fotó: Archív

Vasárnap délután egy elég jó kis összecsapás vár ránk a német élvonalban, amikor is a listavezető Bayern a kiesőzónából kikecmergett Kölnhöz látogat. Ahogy már megszokhattuk, a bukik ezúttal is durván megvágták a Bajorok győzelmének szorzóját, pedig ellenfelük csak 4/10 alkalommal hasalt el a RheinEnergieStadionban.

{"headTitle":"1. FC Köln-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-16 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Köln","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"7.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.22","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Hansi Flick csapata ráadásul egy kisebb botlás után érkezik, hiszen a trónkövetelő Lipcse ellen nem sikerült hazai közönség előtt győzedelmeskedniük. Aggodalomra persze nincs ok, a játék viszonylag rendben volt, viszont azt sem lehet vitatni, hogy taktikailag nagyon felkészültek a Bikák, ami nem csoda, hiszen a fiatal Nagelsmann a liga egyik legrafináltabb mestere. 

A hat meccses győzelmi sorozat tehát megszakadt, így sikerre éhesen érkeznek Neuerék, akik az utóbbi 10/11 összecsapáson elverték a Kölnt és az utóbbi 5/7 H2H-en még gólt sem kaptak tőlük. Az odavágót 4-0-ra hozták le Lewáék, akkor a csatár duplázni tudott. A lengyel bombázónak amúgy a Lipcse elleni volt az első gól nélküli meccse 2020-ban, a Köln ellen viszont nagyon szeret játszani.

Lewy 13-szor lépett pályára karrierje során a Kecskék ellen és 11-szer talált be, valamint 3 asszisztot is kiosztott.

A felállásokat tekintve a hazaiaknál nincs új a nap alatt, folytatódhat a januárban megszerzett, rendkívül hasznos Mark Uth beépítése a támadósorba. A Bajoroknál viszont Kimmich megfázással, Davies pedig bokaproblémákkal küzdött a héten és ugyan pótlásuk megoldható, de ha egy kevésbé összeszokott 11 áll majd ki, akkor megfontolandó lehet a cikk végén szereplő tipp.

[3081561] 2020-02-16 15:30:00 1. FC Köln - Bayern Münchenx

A Köln a formája alapján akár az élmezőnyben is helyet foglalhatna, ugyanis az utóbbi 5/6 bajnokiját megnyerte a csapat. Ezt nagyban Markus Gisdol érkezésének és annak a John Cordobának köszönheti, aki tavaly 20 gólt vágott a másodosztályban, de immár megkezdte a találatok gyűjtését az élvonalban is. Vasárnap is izgalmas párharcokat folytathat majd a Boateng-Alaba duóval és egyáltalán nem csodálkoznánk, ha egyszer legalább rezzenne a müncheniek hálója.

Markus Gizdol legénysége ugyanis az utóbbi öt hazai Bundesliga összecsapásán nem kapott ki, és négyet győzelemmel zárt. Ezeket pedig nem szerencsével, hanem remek játékkal érte el, amit a 11-2-es gólarány is remekül mutat. Ugyan nagyon szemezgettünk a mindkét csapat lő gólt + vendég opcióval (2.15), amely tavaly oly sok zöld tippet eredményezett, de végül inkább egy biztonságibb opció mellett tettük le a voksunkat. Úgy véljük, hogy a meglepetésfaktor nagyobb ebben az mérkőzésben, mint azt a szorzók mutatják.

{"headTitle":"1. FC Köln-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-16 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt + Over (2.5)","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3081561] 2020-02-16 15:30:00 1. FC Köln - Bayern Münchenx;